Prijzen Ierse bio-bedrijven uitgereikt

Van lam tot tomaten, van blauwe kaas tot appelwijn, van afbreekbare verpakking tot bewustwording, het regende prijzen in de Ierse biologische sector.

Irish Country Meats won dit jaar de Bord Bia National Organic Awards. Deze schapenvleesverwerker was een van de zes biologische bedrijven die won van meer dan 200 deelnemende Ierse biologische voedingsverwerkers. Bord Bia wordt elke twee jaar uitgereikt. De prijs werd uitgereikt door de minister van landbouw.

In het kantoor van Bord Bia in Dublin werden nog twee prijzen uitgereikt. Riversfield Organic Farm won de Chef's Choice voor cherrytomaten. Highbank Organic Orchards and Distillery won de Direct Selling Award voor hun appelwijn Sack No.3 Pommeau vintage 2016.

Little Milk Co won samen met Cashel Blue de Export Award. Sinds de twee bedrijven samenwerken verkopen ze biologische Cashel Blue (kaas) aan retailers en hotels wereldwijd.

Beechlawn Organic Farm won de New and Innovative Product voor het erkennen van een groeiende consumentenvraag naar afbreekbare verpakkingen en het introduceren van een volledig afbreekbare biotas voor het verpakken van hun biologische krulboerenkool.

Slí Eile Housing Community Organic Farm, een bedrijf dat biologische groenten teelt, won de Community Award voor hulp aan mensen die op het teeltbedrijf werken om te herstellen na mentale gezondheidsproblemen waardoor ze hun leven weer opnieuw kunnen opbouwen.

Naast de algemene biologische prijs won Irish Country Meats ook de Retail Award voor z'n Good Herdsmen organic halve lamspoot.

Volgens de minister van landbouw laat de kwaliteit van Ierse biologische producten met deze prijzen zien dat Ierse biologische voeding op wereldniveau kan concurreren. Hij ziet een mooie toekomst en beloofde voor het einde van het jaar met een toekomststrategie tot 2025 te komen.

Bron: irishtimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.