Populaire Britse kennisquiz bestempelt avocado en pompoen als niet vegan

Volgens de humoristische kennisquiz QI van de BBC zijn amandelen, avocado's, kiwi's, flespompoenen en meloenen niet vegan. Deelnemers aan het programma werd gevraagd of de bovengenoemde producten vegan waren en reageerden zeer verbaasd toen presentator Sandi Toksvig vertelde dat geen enkel product uit het rijtje vegan was. 

Toksvig: "Net als honing kunnen ook deze producten niet bestaan zonder bijen. De bijen worden bovendien op een 'onnatuurlijke manier' gebruikt voor de teelt van deze gewassen, waarbij ze in vrachtwagens over lange afstanden door heel het land vervoerd worden."

"Deze rondtrekkende bijenhouderij gaat tegen de natuur van deze dieren in. Toch wordt veel voedsel op deze manier geteeld. Broccoli is een ander goed voorbeeld, evenals kersen, komkommers en sla. Heel veel vegan producten zijn dus strikt genomen helemaal niet vegan."

De Vegan Society is het er echter niet met de BBC-quiz eens. "Veganisten vermijden het gebruik van dieren zo veel als mogelijk en praktisch haalbaar is," legt woordvoerster Dominika Piasecka aan Plant Based News uit. "We zijn ons bewust van de vele agrarische methoden die indirect schade toebrengen aan dieren maar helaas is het in de praktijk niet altijd haalbaar om al het dierenleed te vermijden."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven