Saoedische landbouw focust op hydrocultuur en biologische teelt

De Saudi Agriculture Exhibition 2018 ging afgelopen zondag van start. De beurs geeft lokale en internationale bedrijven de gelegenheid om hun landbouwtechnologieën en -diensten te laten zien en focust op vee en aquaplantages, teeltbedrijven, biologische landbouw en viskwekerijen. 

De Saudi Aquaculture Society en de Saudi Organic Farming Association zijn twee van de participanten. Tijdens het evenement worden de meest veelbelovende investeringsmogelijkheden binnen de aquacultuursector onderzocht om voedingsveiligheid in het koninkrijk te garanderen en de teeltcapaciteit tot 1 miljoen ton in 2029 te verhogen. De rol van biologische landbouw wordt belicht om veilige en milieuvriendelijke biologische voeding en vleesproducten op de binnenlandse markt te brengen. Tijdens de openingsdag werden rond dit onderwerp workshops georganiseerd.

Mohammad Al Al-Sheikh van Riyadh Exhibitions Company: “De beurs vertegenwoordigt het groeiende vertrouwen in de Saoedische markt door de deelname van nationale en internationale participanten. Saoedi Arabië biedt groeimogelijkheden op het gebied van vee- en biologische teelt en aquacultuur. Dit zijn gebieden die van groot belang zijn voor onze voedingsveiligheid."

"De focus op aquacultuur ligt op één lijn met het regeringsinitiatief om in 2030 aan de vraag naar zeeproducten te voldoen. We kijken uit naar samenwerkingsverbanden die aan onze veiligheidsnormen voldoen."

De 37e editie van de Saudi Agriculture Exhibition zal tot 10 oktober gehouden worden en is een samenwerking met de Saudi Food Exhibition en de Saudi Food Pack Exhibition. Belangrijke investeerders, pioniers, consultants en onderzoekers zullen deelnemen aan publieke sessies en technische workshops.

Bron: Saudi Gazette


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.