Bio-areaal Oekraïne blijft groeien

Het totale bio-areaal in Oekraïne groeide in 2017 met 10,2% ten opzichte van het jaar daarvoor en bedroeg 420.000 hectare (1% van de totale landbouwgrond). Uit informatie op de website van het ministerie van Landbouw en Voedsel blijkt dat het totale bio-areaal in Oekraïne de laatste vijf jaar anderhalf maal groter is geworden.

Oekraïne komt hiermee op de elfde plaats in Europa en op de twintigste wereldwijd.  

Ongeveer de helft van dit areaal is gewijd aan de teelt van graan (45,4%), ruim 18% aan oliehoudende gewassen en 5,3% aan peulvruchten, gevolgd door groenten (1,6%) en fruit (0,7%). De meeste biologische akkers zijn te vinden in de regio's Kiev, Odessa, Kherson, Zhytomyr, Lviv, Khmelnytsky, Vinnytsia en Poltava. In 2017 bedroeg de waarde van de consumentenmarkt voor bioproducten in Oekraïne €29,4 miljoen en lag de jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking op €0,68, (Ter vergelijking: de gemiddelde inwoner van de EU geeft jaarlijks €60,50 aan bioproducten uit). 

Open4business.com.ua schrijft dat de voornaamste bioproducten die in Oekraïne worden geteeld en geconsumeerd fruit, groenten, granen, vlees, zuivel en bakkerijproducten zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven