Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ingrediënten blijven uitdaging voor biologische veevoedingssector

De vraag naar biologische ingrediënten vol proteïnen voor veevoeding blijft maar groeien en is zorgwekkend voor veevoedingsfabrieken.

In de VS lag de vraag naar biologische voedingsproducten in 1997 op  2,9 miljard euro. In 2017 lag dat op meer dan 39 miljard euro. De vraag naar biologische eieren en zuivel is het op een na grootste segment in deze sector.

Yorktown Organics in Tampico (VS) levert biologische veevoeding voor de pluimveesector. De capaciteit van het bedrijf staat op een volumen van 50.000 ton per jaar.

Biologische uitbreiding
Door een stijgende vraag naar biologisch pluimvee en biologische eieren heeft Yorktown Organics zich uitgebreid. In 2013 kwam er een nieuwe fabriek in Iowa bij en in 2015 werd de eerste fabriek omgebouwd tot een verwerkingsfabriek van biologische sojabonen en werd een geheel nieuwe, grotere biologische veevoedingsfabriek gebouwd.

Papierwerk en aanbod
Er zit nogal wat vast aan het maken van biologische veevoeding volgens Ralph Kropf, eigenaar van Yorktown Organics. Het papierwerk is vaak dubbel. Het moet sowieso voor de veevoedingssector gedaan worden en overlapt soms de regels rond het biologische aspect, zodat er meer werk aan vastzit.

De grootste uitdaging ligt evenwel in het vinden van biologische granen in de VS. "Vorig jaar konden we maar 75% van onze capaciteit aan biologische maïs in de VS kopen en 10% van de biologische sojabonen. De rest moesten we internationaal zoeken."

Het lijkt erop dat het binnenlandse aanbod van maïs voor de veevoedingssector elk jaar een stukje gemakkelijker wordt. Wat sojabonen betreft blijft het een probleem.

Import is soms ook een probleem, omdat er regelmatig twijfel ontstaat rond de waarachtigheid van de informatie die op labels gezet is. Toch blijft de veevoedingssector hier voorlopig van afhankelijk, want binnenlandse sojabonenteelt lijkt niet in trek te zijn.

Bron: Feednavigator

 

Publicatiedatum: