Steven Rifkin, Kool Organics:

“Er is een groeiende vraag naar ons product bij veganisten”

Tholen – Steven Rifkin en Tina da Rosa werken vanuit hun passie: productontwikkeling. “De afgelopen tien maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een noten “kaas”.  Sinds maart leveren we onze nieuwe producten in een aantal winkels in Amsterdam”, begint Steven.

“We focussen nu op plantaardige ”kaas” en momenteel hebben we twee producten”, gaat Steven verder. “We hebben de Creamy Cashew Wheels en de Cashew Camemberti. Deze producten hebben een zeer fijn en romige structuur en zijn heerlijk met wraps, op crackers, brood en kaas plankjes.”

“Het proces om onze producten te maken, volgt het klassieke proces van kaasproductie. Allereerst activeren we de noten door ze te weken. Dan volgen er verschillende stappen, waaronder mixen, fermenteren, uitdruipen, drogen en rijpen. Onze producten zijn veganistisch, biologisch en dus ook 100% melkvrij.” Waarom wordt alles gemaakt met cashewnoten? “Cashewnoten zijn een goede bron van eiwitten en geven een excellent resultaat.”

“We gebruiken eenvoudige ingrediënten voor de beste smaak: cashewnoten, water, veganistische starterscultuur, zout, penicilium camemberti en kruiden. De kruiden voegen we toe aan de Creamy Cashew Wheels. Daar hebben we zes soorten voor: Herbes de Provence, honingklaver, zwarte pepermix, Italiaanse mix, goudsbloem en komijn.”

Ook Steven merkt dat de markt verandert. “Er is een groeiende vraag bij veganisten naar ons product. Maar ook mensen met allergieën, zoals melkallergie, vragen naar ons product. We willen met ons product graag bijdragen aan een duurzame toekomst.”

En wat zijn de plannen voor de toekomst? “We willen onze producten beschikbaar maken voor een groter publiek en doorgaan met het experimenteren en ontwikkelen van nieuwe producten.”

Kool Organics zal aanwezig zijn met de Rosie & Riffy plantaardige “kazen” op het Better Health Event in Amsterdam RAI op 6 en 7 oktober en op Food Matters Live in Londen eind november.

Voor meer informatie:
Kool Organics
Veemarkt 117-119
1019 CA Amsterdam
info@koolorganics.com  
www.koolorganics.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven