Aad de Vrij, Mostert & De Vrij:

“Onze manier van behandelen is toegestaan in de bio-sector”

Tholen – Dit jaar hebben P. de Vrij Moerkapelle en Mostert van de Weg hun krachten gebundeld in één bedrijf: Mostert & De Vrij BV. “We hebben onze expertise samengevoegd op een nieuwe locatie”, vertelt Aad de Vrij. “P. de Vrij Moerkapelle bestond al sinds 1928 en Mostert van de Weg sinds 1975. Wat we apart deden, blijven we ook doen.” Momenteel runnen Aad de Vrij en Johan en André Mostert samen het nieuwe bedrijf.

“Op de nieuwe locatie behandelen we grondstoffen onder hogedruk met CO2. Dit is een behandeling tegen ongedierte. Daarna hebben we ook de mogelijkheid om op te schonen, dus de dode beestjes eruit te halen. We kunnen het dan verpakken, eventueel opslaan en distribueren voor onze klanten.”

De techniek is vooral voor de bio-sector heel interessant. “We passen de techniek vooral toe voor biologische grondstoffen, omdat die niet behandeld kunnen worden met insecticiden. We zien echter ook een toenemende vraag voor conventionele producten. Onze manier van behandelen is wel toegestaan in de bio-sector. Wij behandelen vooral zaden, noten, bonen, specerijen en andere ingrediënten voor de food- en feed-industrie.”

En hoe gaat het met het aantal klanten? “Allebei de bedrijven hadden al bestaande klanten, maar we zien de afgelopen maanden wel een vlucht in nieuwe klanten vanuit heel Europa.” Aanstaand weekend houdt het nieuwe bedrijf open huis voor zakenrelaties.

Voor meer informatie:
Mostert & De Vrij BV
info@mostertendevrij.com 
033 207 5075


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven