Sprekers bouwen bruggen tussen landbouw, cultuur, ambachten en markt

Biodynamisch vanuit biografisch perspectief

Biodynamische landbouw drijft van oudsher op de passie en inspiratie van de Demeter –licentiehouders, waarbij bedrijfsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. 

Naast sprekers biedt dit jaarlijkse congres ook een ontmoetingsplaats en een gespreksplatform voor mensen die visie, idealen en praktijk willen combineren. Ook voor nieuwkomers  die interesse hebben om hoofd, hart en handen te verbinden.

Frans, baron van Verschuer spreekt als landgoed-eigenaar op de congres-locatie, het eeuwenoude landgoed Mariënwaerdt met bijna 1000 hectare één van de grootste landgoederen van Nederland. Hij vertelt over zijn ontwikkelingsweg richting biodynamische bedrijfsvoering en de opening van een landgoedwinkel en café in het centrum van Utrecht, waarmee een nieuwe stap wordt gezet in de verbinding tussen boer en burger.

Claudy Jongstra, inmiddels wereldberoemd vanwege haar wandtapijten, gemaakt van natuurlijke materialen van vooral BD boeren uit de omgeving van haar atelier en heemtuin in Friesland. Zij ontvouwt haar visie over behoud van de cultuur en de schoonheid van ons platteland, waarbij de landbouw niet alleen voedsel produceert, maar o.a. ook planten voor verfstoffen en grondstoffen voor textiel. Dat lijkt een stap terug in de tijd, maar juist jonge designers trekken van over de hele wereld naar haar atelier en creëren nieuwe verbindingen op het platteland.

Jan Groen, voorzitter  BioNederland en CEO Green Organics  Groep’  gaat in op zijn persoonlijke  passie en verbondenheid met biodynamische landbouw en de marktkansen voor meer ruimte voor Demeter in de schappen. Wat is de betekenis van de biodynamische landbouw voor de bio-beweging en hoe kan deze zich verder ontplooien in een snel veranderend landschap van speciaalzaken, webwinkels en supermarkten die zich met biologisch onderscheiden?

Het programma duurt van 9.30 tot 16.00 uur.

In de middag wordt een wereldcafé over markt en ontwikkeling en een tweetal rondleidingen over het landgoed georganiseerd.

Alle deelnemers krijgen een Demeter Monitor mee met alle recente cijfers en trends in de biodynamische landbouw en voeding en aanverwante organisaties.

Kosten:  75 euro incl. BTW, drankjes en lunch, licentiehouders Demeter en leden van de BD-Vereniging en de Antroposofische Vereniging krijgen 30 euro korting.

Voor meer informatie en aanmelding:
http://stichtingdemeter.nl/biodynamisch-vanuit-biografisch-perspectief/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven