Volledig eetbare verpakking gemaakt m.b.v. bacteriële fermentatie

De Poolse ontwerpster Roza Janusz heeft een manier uitgevonden om volledig eetbare en volledig bio-afbreekbare voedingsverpakkingen te maken d.m.v. bacteriële fermentatie. Om het materiaal te maken, begint ze met een kombucha scoby waaraan ze andere organische substanties toevoegt en dat voor een aantal weken laat staan.

Wanneer het op eetbare verpakkingen aankomt, is Polen leidinggevend in de wereld. Biotrems eetbare bestek, dat gemaakt is van tarwezemelen, is een tweede voorbeeld en dit is al verkrijgbaar.

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.