Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walnotenoogst in volle gang

Tholen – In de walnotenboomgaard van Melissa den Beer Poortugael is de oogst momenteel in volle gang. “We hebben een deel bomen dat er zeven jaar staat en het andere deel twee jaar. Van de bomen van zeven jaar hebben we nu een oogst van zo’n 10 kilo per boom, dat vind ik toch snel”, vertelt Melissa. De walnotenboomgaard telt 220 bomen met ongeveer veertig rassen. “Alle rassen zien er anders uit en hebben een andere smaak. Wij hebben één van de meest diverse boomgaarden in Nederland.”

“Wij verkopen de noten ongepeld, gepeld en we persen ze ook tot olie. Wij kunnen ook voor andere bedrijven persen.” Naast walnoten, perst het bedrijf ook appels tot sap en verkopen ze walnotenrapers. “We hebben kleine en grotere rapers, die bedrijven veel werk schelen.”

Het bedrijf is momenteel in omschakeling naar Skal. “Vanaf volgend jaar zullen we volledig omgeschakeld zijn.” De producten zijn momenteel enkel te verkrijgen bij het bedrijf zelf. “We zoeken ook nog afzet bij een groothandel.”  

Voor meer informatie:
Melissa den Beer Poortugael
Mobipers
Retsezijstraat 6
4011 JP Zoelen
mail@mobipers.nl  
www.mobipers.nl