Uniek bij Puur NL:

Gedroogde knoflook van Nederlandse bodem

Er bestaan twee soorten knoflook: knoflook die wordt afgezet als versproduct en knoflook die gedroogd wordt uitgeleverd. In Nederland bestond vooralsnog alleen teelt voor verse knoflook, welke dan ongeveer een halfjaar beschikbaar is. Het meeste wordt geëxporteerd, want in eigen land wordt veelal gedroogde knoflook geconsumeerd. Gedroogde knoflook ligt doorgaans jaarrond in het schap, maar komt niet uit Nederland. De reden is ons klimaat. Door het Nederlandse klimaat, met onvoldoende warmte en het geringe aantal zonuren, is het lastig goede gedroogde knoflook te telen.

Maar door het veranderende klimaat ontstaan er mogelijkheden. Puur NL knoflookteler Bas Groeneveld: "Door klimatologische ontwikkelingen lijkt het Nederlandse klimaat steeds beter geschikt voor de teelt van droge knoflook. Ik houd van uitdagingen en Puur NL wil zoveel en zo lang mogelijk producten uit Nederland aanbieden. Samen zijn we een traject gestart om gedroogde knoflook in Nederland te telen. Met succes. De oogst van Nederlandse bodem is nu bij Udea te bestellen." 

Dit seizoen nog niet jaarrond beschikbaar
"Droge knoflook zou in potentie jaarrond beschikbaar moeten kunnen zijn. Uiteindelijk is dat voor ons ook zeker de doelstelling. Maar we willen voorzichtig ervaring opbouwen. In de teelt, de opslag en de verwerking. Ook voor ons is dit nieuw. Door dit eerst op kleinere schaal te doen kunnen we met niet al te veel risico bekijken of de consument dit product omarmt. Is dit het geval, dan kunnen we onze teelt in een volgend seizoen verder opbouwen. Mooi dat we dit op deze manier samen met Puur NL kunnen doen. Het is natuurlijk hét merk om de consument kennis te laten maken met dit bijzondere product. Naar verwachting is de gedroogde knoflook dit seizoen t/m november beschikbaar." 

Maak kennis met Bas Groeneveld uit Dronten
"Op mijn eigen telerpagina vertel ik je graag meer over mezelf en deze bijzondere knoflookteelt: www.udea.nl/paginas/bas-groeneveld." 

100% composteerbare netjes
De knoflook netjes van Puur NL zijn gecertificeerd composteerbaar. De complete verpakking (netje, label en de clip) mag bij het GFT afval. Composteerbare materialen herken je op Puur NL verpakkingen aan het kiemplantlogo in de weggooiwijzer. Heb je geen GFT-afvalbak, dan mag dit bij restafval. Niet bij plastic afval, dit verstoort het plastic recycling proces.

Meer informatie over Puur NL: www.udea.nl/puurnl 
Volg de ontwikkelingen van Puur NL en alle telers: www.facebook.com/puurnlbio 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.