Udea neemt Natudis, Kroon en Hagor over

Udea – onderdeel van DoBriDo - heeft per 27 september jongstleden –overeenstemming bereikt met Vroegop Ruhe & Co. b.v. over de overname van Natudis Nederland, inclusief het Belgische zusterbedrijf Hagor en versleverancier Kroon. Als gevolg van het samengaan van deze belangrijke spelers in het biologische retail- en groothandelslandschap ontstaat een speler in de Benelux die in staat is de uitdagingen en kansen die de biologische markt biedt met succes tegemoet te treden.

Erik Does, algemeen directeur Udea: "In een tijd dat biologische levensmiddelen steeds breder verkrijgbaar zijn, zal de overname veel voordeel gaan opleveren voor ondernemers in het biologische speciaalzaken door de schaalvoordelen die er zullen ontstaan." Zijn compagnon Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur Udea, zegt het volgende over de overname: "De overname van Natudis, Hagor en Kroon past perfect bij onze groeiambities in zowel Nederland als daarbuiten. Door het bundelen van krachten zijn wij in staat onze klanten nog beter te bedienen en gelijktijdig ons marktaandeel uit te bouwen."

Het is bekend dat Natudis al langere tijd op zoek is naar een strategische samenwerkingspartner. Om nog beter in te kunnen spelen op de dynamiek in de branche van biologische voeding, deed Natudis besluiten haar strategie te verleggen van een single- naar een multichannelstrategie. Door de bundeling van krachten met een sterke partner en de synergievoordelen die hiermee ontstaan, zou Natudis nog beter kunnen profiteren van de kansen die de ‘nieuwe’ kanalen bieden. De zoektocht naar een samenwerkingspartner heeft uiteindelijk geleid tot de overname van Natudis, Kroon en Hagor door Udea.

Vroegop Ruhe & Co (VRC) – sinds januari 2014 eigenaar van Natudis, Kroon en Hagor – legt uit waarom er uiteindelijk toch besloten is de bedrijven te verkopen. Hessel Franssen, algemeen directeur VRC: "In de zoektocht van Natudis naar een samenwerkingspartner, zijn natuurlijk ook gesprekken geweest met Udea. Zij gaven aan vooral geïnteresseerd te zijn in een volledige overname van Natudis, Kroon en Hagor. Na lang en intensief beraad zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze samenvoeging van bedrijven het meeste voordeel oplevert voor de branche. De schaalvoordelen en kansen die hiermee zullen ontstaan, zal vooral de biologisch zoekende consument ten goede komen."

In de komende periode zullen partijen de tijd nemen om de plannen samen nader uit te werken en de krachten van beide bedrijven optimaal te bundelen om zo te komen tot een sterke totaalleverancier van biologische producten.

De overname van Natudis, Kroon en Hagor is onder voorbehoud van toestemming van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De organisaties – en daarmee ook de merknamen – blijven voorlopig naast elkaar bestaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven