Odin & De Nieuwe Band bestaan 35 jaar

Op 29 september 1983, op Sint Michaëlsdag, richtte een klein groepje idealisten biologische groothandel Odin op. In datzelfde jaar werd ook biologische groothandel De Nieuwe Band opgericht. Beide bedrijven hebben zich sinds die tijd op hun eigen manier ontwikkeld. Dit jaar zijn ze samengegaan en vieren ze samen hun 35e verjaardag. Odin De Nieuwe Band is nu een coöperatie met ruim 7.500 leden, 21 winkels, een groothandel met 2 distributiecentra, een bezorgdienst, een eigen boerderij en een imkerij. De idealen uit de begintijd zijn nog onveranderd. Directieleden Theo Boon en Merle Koomans van den Dries. “Onze waarden en uitgangspunten blijven natuurlijk hetzelfde.”

Directie Odin: Theo Boon en Merle Koomans van den Dries 

Community voor boodschappen, boeren, bijen en landschap
Maar Odin De Nieuwe Band staat niet stil. In 2018 groeide het aantal aangesloten winkels met 2 tot 21. Ook in de toekomst wil het bedrijf nieuwe winkels openen. Verder wil Odin De Nieuwe Band bijdragen aan de diversiteit van bio-speciaalzaken in Nederland. Een ander belangrijk doel is de verdere groei van het aantal coöperatieleden. Merle Koomans van den Dries: “Waar we uiteindelijk naar toe willen groeien, is een community van mensen die een bepaalde kwaliteit van leven en dus ook voeding voorstaan. Onze rol daarbij is het verzorgen van de boodschappen en daarmee ook zorgen voor boeren, bijen en landschap.”

Vieren met klanten
Odin De Nieuwe Band viert haar verjaardag graag met haar klanten. Daarom krijgen deze van 24 tot en met 30 september 35 % korting op een aantal producten van Odin De Nieuwe Band. Daarnaast kunnen klanten van de Odin winkels op zaterdag 29 september genieten van een heerlijke vegan traktatie van Zonnemaire.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven