Guido van Dijck, PLUS van Dijck, Venray

"Klanten in Venray hebben minder behoefte aan biologisch"

Tholen - De lokale boerderijwinkel is voor PLUS Guido van Dijck in Venray best een uitdaging. "Eerst verkochten ze alleen hun eigen producten, maar tegenwoordig hebben ze het assortiment uitgebreid en ik merk dat hij het goed doet, het oogt goed en de service en bediening spreekt klanten aan", vertelt eigenaar Guido van Dijck. Hij is overigens tevreden over de wijze waarop PLUS de groenteafdeling invult. "Klanten verkiezen geen andere supermarktketen vanwege het AGF-assortiment. De afdeling is voor PLUS van oudsher een speerpunt."

De extreme weersinvloeden in afgelopen zomer gaven wat issues op de AGF-afdeling. "Er was een kleinere voorraad andijvie, aardbeien en kersen. Dat is nu voorbij maar we hebben nog wel te maken met appelen en peren die wat kleiner zijn dan gemiddeld."

Binnen PLUS Guido van Dijck neemt de AGF-afdeling een belangrijke positie in. "Klanten meten er de kwaliteit van je winkel aan af, als je AGF-afdeling op goed op orde is, vertrouwen ze er op dat de rest van de winkel ook goed is", vertelt Guido. Via PLUS wordt het grootste deel van de AGF-afdeling ingevuld. "Voorheen werkte ik meer met lokale telers, voor champignons en appelen, dat is wat weggezakt eigenlijk. Wel heb ik als back-up goede contacten met een lokale groothandel, mocht er een product niet geleverd kunnen worden of voor speciale producten buiten het assortiment van PLUS om, exoten als een durian bijvoorbeeld."

Seizoensproducten worden wel bij lokale telers gehaald: voor kersen zijn er twee leveranciers en aardbeien worden ook door een lokale speler geleverd. Lokale asperges verkopen lukt niet, daarvan is er teveel concurrentie van telers in de buurt. Klanten vinden lokaal overigens wel aantrekkelijk, dat merkt PLUS Guido van Dijck ook aan de verkopen van lokale niet-AGF producten.

Biologisch is een trend die in Venray minder speelt. "Ik volg hierin wel het PLUS beleid, om biologisch op de A-locatie neer te zetten maar ik merk dat klanten in Venray daar minder behoefte aan hebben dan klanten bij collega filialen die in meer stedelijke gebieden liggen. Fairtrade is wel trend die onze klanten belangrijk vinden. Wij verkopen alleen maar Fairtrade bananen en ananassen waardoor Fairtrade een enorm belangrijk aspect op AGF is. Wij zijn de grootste verkoper van Fairtrade bananen in de branche. Ook harico verts en peulen zijn Fairtrade.” 

Voor meer informatie:
PLUS Guido van Dijck
Kruidenlaan 159
5803 BV Venray
T: 0478 553900
guido.van.dijck@plus.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven