1000 x 100

Nieuwe crowdfundingsactie De Eemstuin

Sinds 26 februari dit jaar zijn wij, Liz en Jouke, officieel de nieuwe tuinders van de Eemstuin te Uithuizermeeden. Daarvoor werd de crowdfundingsactie 'Eemstuin gaat door' opgezet. Hiermee is het gelukt met behulp van leningen en donaties de gebouwen, kassen en de inventaris over te nemen. Om de overname compleet te maken, is er geld nodig om het land te financieren. Hiervoor starten zij de nieuwe crowdfunding 1000 x 100.

Waarom? 
"Bijna alle landbouwgrond is gefinancierd door banken en beleggers. Die verdienen daar veel geld aan. Ze zien grond als investering: grondprijzen en rente worden hoger en hoger. Dat maakt het haast onmogelijk de huidige landbouw te veranderen. Voor boeren wordt het steeds moeilijker het hoofd boven water te houden. Wij willen hier niet aan mee doen. Volgens ons is grond van iedereen, we moeten er samen van kunnen leven. En het allerbelangrijkste is misschien wel dat de grond goed en eerlijk wordt gebruikt", verklaren Liz en Jouke. 

Hoe? 
"Samen staan we sterk. We zoeken 1000 mensen die ons 100 euro willen lenen. Met 1000 x 100 is 100.000 euro kunnen wij er met zijn allen, zonder bank, voor zorgen dat de Eemstuin door gaat, dat de grond vitaal blijft en er samen van kunnen eten. Het zijn 1000 leningen van 100 euro. Deze leningen betalen wij terug op basis van jouw leeftijd. Dat betekent: de oudste leners krijgen als eerst hun 100 euro terug en de allerjongsten als laatste. Elke maand betalen we minimaal 5 x 100 euro terug", aldus De Eemstuin.  

De maximale looptijd is 100.000/500 is 200 maanden, een kleine 17 jaar. En omdat voor niets de zon op komt ontvang je als dank eenmalig een bon voor een rijkelijk gevulde groentetas ter waarde van 15 euro in te wisselen bij onze kraam op de Vismarkt of kom langs op een van onze open dagen.

Kom langs
Op 6 oktober en 3 november aanstaande organiseert De Eemstuin een open dag. Ge├»nteresseerden zijn van harte welkom om de Eemstuin te komen bekijken en al je vragen te stellen. 

Voor meer informatie: 
www.eemstuin.nl 
eemstuingaatdoor@gmail.com 
Liz: 06-16 720 403
Jouke: 06-45 006 396


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven