Succesvolle open dag op Landgoed Bleijendijk

Er waren veel geïnteresseerden voor de open dag op Landgoed Bleijendijk afgelopen zondag. De opening van het bakhuisje was een uniek moment. Een prachtige toespraak van de voormalige eigenaresse Anneke Teulings, terwijl het bakhuisje stond te popelen om de biologische pizza's te kunnen bakken. 

Er gingen maar liefst 3 vlotten te water vanwege de vele waterratten die graag de jungle van de Essche stroom opzochten. 

De Boerderij trok enorm veel liefhebbers voor het ijs, de melk, de vleesspecialiteiten en natuurlijk de heerlijke jonge Bleijendijker. De eerste 5kg vloog de deur uit op weg naar Amsterdam. Ook ontdekte het publiek de 24-uurs winkel. Wat een gemak, zo met dat nieuwe pinsysteem.. Nooit meer openingstijden opzoeken, heerlijk!

Bij de boshut was het een wirwar van spinnenwebben en kinderen die medaillons aan het maken waren. Op het Juffrouwsweitje was veel interesse voor de paardenworkshop, is er 6 kg maïskorrels in popcorn veranderd boven het vuurtje en werd er genoten van de heerlijkheden van de dames Tijdink & Tijdink met hun Bicnic.

Veel mensen hebben kennis gemaakt met de Oloïde, de vorm geïnspireerd op de platonische vormen, net als dat de nieuwe vorm van Bleijendijk geïnspireerd is op de voormalige vorm.

Van de imker kon iedereen horen wat het verschil is met honing uit Nederland en China en waarom wildbeheer op Landgoed Bleijendijk nodig is, kon de jager haarfijn uit de doeken doen. En er kon gespeeld, geklauterd en geknutseld worden onder begeleiding van de trekharmonica en viool.

Bij de Tuinderij konden ze bijna het aantal rondleidingen niet aan en dit jaar was ook het Jagershuis en de Koestal 'in bedrijf' met een aantal workshops in bewustzijnsontwikkeling. En daartussen sjokte de haflingers rustig op en neer met de grote huifkarren aan hun tuig.

Voor meer informatie:
Landgoed Bleijendijk
Bleijendijk 2
5261 NL Vught
info@bleijendijk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven