CartoPaper

Duurzame aardappelverpakking gepresenteerd op Potato Europe

Verpakkingsproducent Cartomat, gevestigd in het Duitse Willich, toont tijdens de editie van Potato Europe in Bockerode "CartoPaper", een baanbrekende verpakkingsoplossing voor consumptieaardappelen. De 100% recyclebare en composteerbare monoverpakking van (gecertificeerd) papier, is vanaf de rol verwerkbaar en inzetbaar op de meeste verticaal werkende, verpakkingsfolie machines. De hoge slagfrequentie per minuut maakt CartoPaper tot een interessante oplossing voor grootverpakkers, aldus woordvoerster Cornelia Grips van Cartomat Willich.


Capaciteitsverhoging 
De grote verpakkingsbedrijven werken tegenwoordig met de zogenaamde carry-fresh-lijnen, hoogwaardige machines waarop dagelijks grote hoeveelheden aardappelen in zakken verpakt worden. De huidige verpakkingsoplossingen in bio-kwaliteit halen gemiddeld een slagfrequentie van circa drie tot vier zakken per minuut. "Met de cartoPaper wordt de capaciteit van de machines aanzienlijk verhoogd naar tot wel twintig zakken per minuut. De verpakkers kunnen de bestaande machines aanpassen of zo nodig in een nieuwe lijn investeren'', aldus Cornelia.


Zichtbaarheid aan de POS
Daarnaast zorgen de uitgestanste gaten in de zakken voor een goede doorluchting en een optimaal klimaat binnenin de verpakking. De houdbaarheid van de aardappelen wordt daarmee verbeterd, evenals de optimale zichtbaarheid van het product. Dit is tegenwoordig een belangrijk voordeel aan de POS (point-of-sale) c.q. in de supermarkt schappen, omdat de consument graag ziet wat hij koopt. "Onze oplossing komt precies op het juiste moment'', zegt Cornelia. "De retail heeft zich voorgenomen zo snel mogelijk te gaan omschakelen op duurzame productverpakkingen. Alleen de juiste verpakking ontbrak nog.'' 


Vele maten
Andere voordelen van CartoPaper zijn de eenvoudige bedrukbaarheid van het papier. De verschillende verpakkingseenheden vormen dan ook een belangrijk verkoopargument, bevestigt Cornelia. "We hebben zakken van 1-1,5-2 en 2,5 kg in het assortiment. Ook 500 gram zakken hebben we reeds verkocht. CartoPaper is niet alleen geschikt voor het verpakken van aardappelen, maar ook als verpakking voor knoflook, noten en uien. Na de huidige veelbelovende resultaten onderzoeken we de mogelijkheden voor overige groenten en fruit. Dat wordt de volgende stap.''

Alle soorten flexodruk
Cartomat Willich heeft zich sinds de oprichting in 1976 volledig gespecialiseerd op flexodruk, en de productie van labels en banderollen voor verschillende branches. In 2007 werd de firma opgedeeld in twee zelfstandige bedrijven: Cartomat Schiefbahn en Crtomat Willich. Hun kracht zit in de veelzijdigheid van de productiemogelijkheden tot aan de eigen ontwikkeling voor individuele klanteneisen. Voor de verkoop in de Benelux werkt het bedrijf nauw samen met de Van der Windt Verpakking B.V. gevestigd in Honselersdijk.

Voor meer informatie:
Cartomat Willich GmbH
Gewerbepark Stahlwerk Becker
Schmelzerstraße 9, 47877 Willich
Telefoon 0049 - (0)2154 - 818855
Telefax 0049 - (0)2154 – 818871
cgrips@cartomat.de
www.cartomat.de

Van der Windt Verpakking B.V.
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
Tel: 0174 636111
Fax: 0174 620554

Auteur: Hugo Huijbers, hugo@agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven