Funghi Valentina: verse en gedroogde biologische champignons

Een techniek om de voedingskenmerken van de champignon te behouden, een oogst die kan oplopen tot 3000 ton per jaar, voldoen aan de groeiende vraag naar biologische champignons én 90% van de werknemers is vrouw. Dat zijn slechts enkele kenmerken van het Italiaanse Funghi Valentina, dat in 1980 door Oriano Borghi werd opgericht en dat al twintig jaar deelneemt aan de SANA beurs.

Champignons tijdens SANA 2018

"We telen alleen witte en bruine weidechampignons en de laatste jaren is de oogst aanzienlijk toegenomen. Het kan oplopen tot ongeveer 3000 ton, dat zijn 90 miljoen champignons. Ze worden geteeld in 30 ruimtes die samen 13.000 vierkante meter in beslag nemen. Het afzetgebied beperkt zich met name tot de Italiaanse markt. Onze champignons zijn van hoge kwaliteit en dankzij een snelle logistiek arriveren ze binnen een paar uur in de schappen van de retailers", zegt Valentina Borghi.

Een bedrijf met voornamelijk vrouwen. V.l.n.r.: Martina Borghi, Marinella Gilli en Valentina Borghi

De champignon zijn geschikt voor elk seizoen maar het is wel noodzakelijk om de recepten erop aan te passen. In het kader hiervan communiceert Funghi Valentina recepten en ideeën om de consument te stimuleren."Inmiddels houden we ons ook bezig met het bewerken van champignons. Zo hebben we bijvoorbeeld gedroogde champignons, die voortkomen uit de Raw Food-technologie. We drogen het bij een temperatuur van 38°C.Op deze manier blijven de kwaliteiten ongewijzigd", zegt Valentina.

Overzicht van bewerkte champignons

De laatste noviteit zijn plakjes gedroogde champignons die kunnen worden gebruikt als smaakmaker bij pasta's en voorgerechten, evenals champignonpoeder. Ten slotte zijn er hele gedroogde champignons die zowel rauw als gekookt gegeten kunnen worden.

Valentina laat een doos met weidepaddenstoelen zien 

Het bedrijf heeft ook een gecertificeerde Carbon Footprint en de teelt wordt zodanig beheerd dat de duurzaamheid van het milieu wordt gegarandeerd en het afval wordt verminderd.


Contact:
Funghi Valentina
Via Cantalupo, 10
40061 Minerbio (BO)
Tel.: (+39) 051.879760

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.