De Smaakspecialist behaalt IFS-certificaat

Kwaliteit staat bij de social venture de Smaakspecialist hoog in het vaandel. Het is in combinatie met duurzaamheid de basis van de bedrijfsvoering. Vanuit dat perspectief is er een logische next step gezet met het behalen van de International Food Standard (IFS) certificering.

Voedselveiligheid- en kwaliteit
“In de branche waar wij opereren, spelen voedselveiligheid- en kwaliteit een cruciale rol. Klanten en consumenten moeten kunnen vertrouwen op het aanbod in de markt. Daarom hebben wij er voor gekozen om naast de BRC-food certificering ook het IFS proces te doorlopen. Op deze wijze blijf je je als organisatie challengen om tot het uiterste te gaan en alles op orde te hebben,” aldus Operationeel Manager Daphne Mul. Breed gedragen binnen organisatie
IFS is met name zeer te spreken over het feit dat de leidende thema’s bij de Smaakspecialist (duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit) zeer breed gedragen en geborgd zijn binnen de organisatie. De organisatie heeft laten zien dat er volledig grip is op de zogenaamde ‘kritische beheerspunten’. Werkinstructies en veelvuldige inspecties op de vloer zijn geborgd en worden consequent uitgevoerd. Daphne vervolgt, “los van het feit dat het fijn is de audit goed te hebben doorlopen, maakt het natuurlijk ook alle collega’s weer trots. Het geeft intern energie en onze klanten vertrouwen. Ook commercieel gezien heeft het toegevoegde waarde omdat onze internationale klanten naast de bestaande certificeringen steeds vaker IFS als standaard wensen.”

Datakwaliteit
Naast de voedselveiligheid- en kwaliteit spelen natuurlijk ook productdata een belangrijke rol. Met het behalen van de IFS-certificering is de cirkel voorlopig rond, aangezien de Smaakspecialist in 2017 samen met GS1 Nederland het intensieve programma Datakwaliteit 2.0 succesvol heeft doorlopen. 

GS1 Nederland is het programma gestart om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van productinformatie in GS1 Data Source duurzaam betrouwbaar wordt. Een belangrijk onderdeel van het programma is de controle van alle nieuwe en gewijzigde artikelen. Het doel hiervan is om de leveranciers te helpen om tot 100% datakwaliteit te komen.

Voor meer informatie:
De Smaakspecialist
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel
076 565 67 09

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.