BIOFACH INDIA viert tienjarig bestaan

Van 25 t/m 27 oktober 2018 staan biologische producten centraal bij het Pragati Maidan expositiecentrum in New Delhi. BIOFACH INDIA zal hier dan voor maar liefst de tiende keer zijn deuren openen en ze nodigen de internationale biologische sector uit om deze mijlpaal samen met hen te vieren. De première van de NATURAL EXPO INDIA zal gelijktijdig plaatsvinden bij het expositiecentrum en stelt semi-natuurlijke producten ten toon die nog bezig zijn met biologische certificering. Beide handelsevenementen worden organiseert door NürnbergMesse India, in samenwerking met APEDA, het instituut voor de export van agrarische en bewerkte voedingsmiddelen in India. Meer dan 200 exposanten en ongeveer 1000 bezoekers van over de hele wereld worden bij het evenement verwacht. Bezoekers kunnen uitkijken naar verschillende ondersteunende programma's die brede mogelijkheden bieden om zaken te doen en te netwerken. 

Sonia Prashar, de directeur van NürnbergMesse India, beschrijft de ontwikkeling van het evenement als zeer positief, en ze kijkt erg uit naar de komende editie: "Sinds de lancering in 2009 heeft BIOFACH INDIA zich opgewerkt tot een sterk merk. Dit is hét must-do evenement voor de Indiase en de internationale biologische sector. Tegelijkertijd is het een geweldig gevoel dat ons evenement ook een platform biedt voor educatie en een bewustzijn creëert over een duurzame levensstijl in India. In dit jubileumjaar zijn we ook ontzettend blij dat we de NATURAL EXPO INDIA mogen verwelkomen op het evenement. De synergie tussen de twee evenementen zal de snelgroeiende markt voor biologische en natuurlijke producten in India verder versterken. Onze samenwerking met APEDA - samen met de steun van andere leidende verenigingen - zal ervoor zorgen dat we een fantastisch tienjarig jubileum zullen hebben."

Toenemende vraag naar biologische producten in India
De huidige positieve ontwikkelingen op de Indiase biologische markt bevestigen de vorige successen van BIOFACH INDIA en laten tegelijk het grote potentieel zien van de nieuwe combinatie handelsevenementen. De verwachting is bijvoorbeeld dat de biologische markt in India tegen 2023 met 23% gegroeid zal zijn. Hier zijn vele redenen voor te noemen. De Indiase overheid promoot bijvoorbeeld de biologische teelt door middel van het toekennen van subsidies, en er wordt steeds meer land gecultiveerd door middel van ecologische productiemethodes. Daarnaast zijn de online verkoop van biologische voeding, een toenemend bewustzijn van de gezondheid en veranderende consumentenvoorkeuren de belangrijkste factoren die de biologische sector in India verder zullen laten groeien. 

Speciaal support-programma voor de tiende editie
Bij het nieuw gecombineerde handelsevenement kunnen bezoekers uitkijken naar indrukkende presentaties van producten en oplossingen van biologische voeding en dranken, natuurlijke cosmetica, wellness, ecologisch textiel en certificeringen. Autoriteiten van de Indiase overheid zullen hierbij ook aanwezig zijn. Alleen bij BIOFACH INDIA zijn uitsluitend biologische producten te vinden. De NATURAL EXPO INDIA stelt semi-natuurlijke producten ten toon die nog bezig zijn om biologisch gecertificeerd te worden. Ook nieuw dit jaar is het 'Duitse paviljoen', dat gesponsord wordt door het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw (BMEL). 

Naast de presentatie van producten, houdt het handelsevenement ook een internationale conferentie. Hier vinden exposanten en bezoekers een centraal kennisplatform waar ze kunnen netwerken en informatie kunnen opdoen. Bekende sprekers uit India en de rest van de wereld zullen de nadruk leggen op de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen in de biologische sector door middel van presentaties door specialisten, casestudies, en voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast biedt de 'Farmers' Workshop' interessante informatie over de biodynamische teelt op basis van markttrends, wetenschappelijke bevindingen en presentaties over innovatieve productie- en verwerkingsmethodes. 

Internationale kopers kunnen zich ook registreren voor de International Buyers' Delegation van BIOFACH INDIA en de NATURAL EXPO INDIA 2018. Als onderdeel van de tour voor kopers zullen deelnemers meedoen aan B2B discussies, en krijgen ze de unieke mogelijkheid om met producenten te netwerken en de veelzijdige lokale verse markt te ervaren. De resultaten van de vorige editie van het evenement waren zeer veelbelovend. 

De volgende BIOFACH-evenementen die gaan plaatsvinden zijn: 

  • BIOFACH, Nuremberg: 13-16 februari 2019
  • BIOFACH AMERICA, Baltimore: 13-15 september 2018
  • BIOFACH INDIA, New Delhi: 25-27 oktober 2018
  • BIOFACH JAPAN: maart 2019
  • BIOFACH CHINA, Shanghai: 16-18 mei 2019
  • BIOFACH AMERICA LATINA, São Paulo: 5-8 juni 2019
  • BIOFACH SOUTH EAST ASIA, Bangkok: 11-14 juli 2019

Bron: BIOFACH


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.