Panama opent grootste biologische fruitboomkwekerij in Midden Amerika

Afgelopen woensdag werd in Panama de grootste biologische fruitboomkwekerij in Midden Amerika geopend. Het project wil een landbouwmodel stimuleren dat gebaseerd is op innovatie en technologie. De kwekerij bevindt zich in El Olivo de Natá in de provincie van Coclé een bestaat uit een project van Simply Natural Farm, dat de kwaliteit van de fruitteelt zal verhogen en versterken naast dat het de teelt van biologische gewassen in Panama promoot. Dit zal eveneens de export van fruit naar het buitenland ondersteunen.

Het ministerie van landbouwontwikkeling (MIDA) ligt toe dat dit project, dat gefinancierd is met meer dan 3,5 miljoen euro (4 miljoen dollar), zal opleveren met 'high genetics'. De faciliteiten zijn uitgerust met de nieuwste technologie uit Israël en de Verenigde Staten en bieden werk aan meer dan 200 mensen uit de provincie Coclé.

Eduardo Carles, hoofd van het MIDA, stelt dat er zeven hectare gereserveerd is voor bedekte teelt, waar meer dan honderdduizend biologische fruitbomen gekweekt zullen worden, waaronder mango's, citrus fruit, evenals meloenen, pompoenen en komkommerfamilies. 

"Meer dan 10 bedrijven uit Israël en de Verenigde Staten hebben hun technologie naar hier gebracht en hun kennis en ervaring uitgewisseld met Panamese telers, evenals met technici van het ministerie. We hebben daarin een natuurlijke synergie bereikt voor de promotie van tropische en meerjarige fruitteelt," aldus Carles. Hij voegde toe dat de overheid acht reglementen heeft goedgekeurd om de fruitteelt in Panama verder te ondersteunen. 

Bij de opening van de kwekerij werden twee pallets met premium fruit, een met biologische bananen en een met biologische citroenen, voorzien van het 'Panama Exporta' keurmerk. Daarmee is Simply Natural het vijfentwintigste bedrijf in Panama dat haar producten exporteert onder het nationale keurmerk.

Bron: telemetro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven