Handelsgroep vraagt om niet weg te lopen voor programma waarin de sector investeert

Organic Trade Association mikt op vrijwillig biologisch programma

De Amerikaanse Organic Trade Association heeft een plan aangekondigd om de biologische sector een duw voorwaarts te geven door vanuit alle betrokkenen bij de biologische aanbodketen vrijwillig te investeren in een programma dat gericht is op onderzoek, promotie en bewustwording.

Laura Batcha van de Organic Trade Association: "Momenteel zoeken biologische bedrijven oplossingen in de privé sector. Er is behoefte aan bewustwording onder consumenten over biologische producten, aan technische hulp aan telers om over te stappen op biologische teelt en aan het promoten van de biologische sector. We zijn bezig met een tweeledige inzet die zich aan de ene kant inzet op een bestuurlijke aanpak en aan de andere kant op initiatieven die de biologische sector meteen winst opleveren."

Biologische GRO helpen
"Al deze grote ideeën vatten we samen onder de vlag GRO (Genereer Resultaten en Mogelijkheden voor Biologisch). We willen samenwerken met alle betrokkenen binnen de sector om de toekomst van de biologische handel te garanderen."

Er worden twee comités opgezet. Geïnteresseerde partijen kunnen in de beginfase op schrift zetten hoe ze denken over oplossingen van de te behandelen kwesties. Hun inzichten gaan naar het bestuurlijke comité dat in de herfst van 2018 met z'n werkzaamheden zal starten.

Het Immediate Programming comité richt zich op programma's die de biologische sector vooruit helpen en zal deze coördineren en financieren. Uiteindelijk zullen deze programma's gebruikt worden voor het officiële programma. Er is al een start gemaakt via een samenwerking met Organic Voices met als doel om 800.000 euro in te zamelen voor voorlichting aan het publiek.

Andere projecten zullen zijn:
  • consumentenonderzoek doen om het biologische concept te verstevigen;
  • een onderzoekportfolio samenstellen om gaten van biologische telers te vullen en om de voordelen van biologisch op het milieu en de gezondheid te laten zien;
  • financiering voor biologische uitbreiding door het hele land. 
"De biologische gemeenschap zet zich in voor een gezonde, veerkrachtige en duurzame toekomst. We kijken uit naar ieders deelname en invloed en onze wens is dat door samen te werken biologisch de komende jaren bloeit en groeit."

Voor meer informatie: 
Maggie McNeil
Organic Trade Association
Tel: +1 202 403-8514
Email: mmcneil@ota.com‎

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven