Gijs Vogels, Slagerij Vogels:

"Wij willen bio-boeren het complete assortiment kunnen leveren"

Tholen – Slagerij en slachterij Vogels is sinds december vorig jaar Skal-gecertificeerd. “Wij hebben altijd al dienstverlenend geslacht”, begint Gijs Vogels, de eigenaar. “De tijden veranderen en zo ook de wensen van de klanten binnen ons bedrijf. Zo zijn wij zo’n 5 jaar geleden al begonnen om het complete plaatje te gaan vervullen voor onze klanten die zelf hun eigen vee wilden gaan verkopen. Hiervoor komen wij het vee ophalen en brengen we het eventueel ook weer vacuüm verpakt gekoeld of diepgevroren thuis. Omdat een aantal klanten overging naar biologisch, hebben wij geïnvesteerd in het Skal-certificaat. Je merkt dat de bio-markt een groeiende markt is, dus wilden we ook voor deze klanten onze dienst aan kunnen bieden.”

“Wij maken producten volledig naar wens van de klant”, legt Gijs uit. “De klant geeft aan wat ze willen met het varken of de rund. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven of ze lapjes, hamburgers of worsten willen. Ze krijgen het dan helemaal naar wens ook weer terug. We verpakken het zoals ze het vragen, bijvoorbeeld met logo of met de verkoopprijs erop. Het hele proces is volledig transparant.”Gijs Vogels draagt ambacht nog hoog in het vaandel. “We willen mooie, biologische producten verwezenlijken en bio-boeren het complete assortiment kunnen leveren. We werken met een korte lijn, wat zorgt voor verse producten. Daarnaast kun je dan ook makkelijk aanpassingen doen als producten niet goed lopen. Een klant gaf bijvoorbeeld aan dat rosbief niet goed liep, dus hebben we daar voortaan gemarineerde lapjes van gemaakt.”

“Nu gaat bio-vlees ook nog vaak richting de industrie. Dat is zonde, want dan heb je een mooi product, maar eigenlijk nog steeds niks. Omdat wij als vakmensen deze dienst ook nog kunnen aanbieden, gaat de kwaliteit omhoog. Wij snijden en benen bijvoorbeeld zorgvuldig uit. Wij geven dieren ook tijd om te besterven, zodat de smaak van het vlees goed kan ontwikkelen. Door het allemaal terug te brengen naar hoe het was, wordt de kwaliteit weer veel beter.”

Voor meer informatie: 
Gijs Vogels
Slagerij Vogels
Van Musschenbroekstraat 4
5424 VB Elsendorp
0492352023


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven