Export wordt mogelijk

Verlenging houdbaarheid bio-citrus biedt mogelijkheden voor retailers

In navolging op avocado's brengt het Amerikaanse Apeel Sciences nu een product op de markt waarmee de houdbaarheid van citrus verlengd wordt. "We zijn erg enthousiast over de lancering van onze tweede categorie," zegt Jordan Hudson. De citrussector omvat citroenen, limes, sinaasappelen, grapefruit en andere citrussoorten waar de klanten van het bedrijf in geïnteresseerd zijn. Het bedrijf is bezig partnerschappen in de citrussector te sluiten.

In Eco Farms is een eerste citruspartner gevonden. Eco Farms werkt al met Apeel op het gebied van avocado's en behandelt nu z'n biologische citrus met Apeels product voor biologische teelt, wat voldoet aan de Californische gecertificeerde biologische eisen.


Citrus niet behandeld met Apeel versus citrus behandeld met Apeel in de loop van 30 dagen.

Behoud van citruskwaliteit en vermindering van verlies van massa
"Apeel verlaagt de hoeveelheid waterverlies in citrus tot 67%. Dientengevolge vermindert het krimppercentage tot 70%." Het product helpt het citrus om zowel van binnen als van buiten z'n kwaliteit te behouden, wat leidt tot een beter aanzien in de schappen en thuis.

Exportmogelijkheid voor biologisch citrus
"Het merendeel van ons citrus is biologisch," zegt Andy Hamilton van Eco Farms. "Om verschillende redenen zie ik grote mogelijkheden voor de behandeling van citrus met Apeel voor biologisch fruit. Ten eerste is de houdbaarheid van biologisch citrus een ding, omdat we geen schimmelbestrijding mogen gebruiken bij het waxen van de schil." Bij conventioneel citrus bevat de was een schimmelbestrijding om rot te voorkomen waardoor het product over de hele wereld geëxporteerd kan worden. Bij biologisch citrus is de verladingsradius veel beperkter. Apeel kan toegepast worden in plaats van wax. Het beschermt het fruit en geeft verladers de mogelijkheid markten te bereiken waarnaar niet geëxporteerd kon worden wegens houdbaarheidslimieten. "Apeels coating maakt export mogelijk, wat tot nu toe voor ons geen optie was. We hebben een exportprogramma voor avocado's, maar niet voor citrus. Sommige klanten in het VK hebben al interesse getoond in biologisch citrus uit Californië. Deze technologie maakt het ons mogelijk om nieuwe markten te openen."


Van links naar rechts: Andy Hamilton, CEO van Eco Farms, Camille Hanna, Michelle Masek en James Rogers van Apeel Sciences. Rogers laat het verschil zien van een citroen die behandeld is met Apeel versus een niet behandelde citroen.

Verminderde krimp verbetert inkomsten retailer
"Als toevoeging op de exportmogelijkheden zie ik enkele mogelijke voordelen voor retailers," gaat Hamilton verder. Niet alleen houdbaarheidsvoordelen, maar ook verminderde krimp, want citrus wordt per gewicht verkocht. Dit komt neer op meer mogelijke opbrengsten voor de retailer. Eco Farms heeft biologische avocado's gedurende een aantal maanden behandeld en ze zien een sterk resultaat. "We geven ons citrus nu wat minder behandelingen om gegevens te verzamelen en te zien welke hoeveelheid nodig is. Zodra onze klanten eraan toe zijn citrus te ontvangen dat behandeld is met het Apeel-product, zijn wij klaar om te verladen."

Voor meer informatie:
Ellise Fallon
Apeel Sciences

Andy Hamilton
Eco Farms
Tel: 951-676-4047

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.