Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeeuwse bio-boer zoekt opvolger

Gerard van der Weele is al een tijdje opzoek naar een opvolger voor zijn biologische akkerbouwbedrijf op Schouwen-Duiveland. Gerard: "Ik ben inmiddels 69 jaar en het is tijd om het bedrijf aan iemand anders over te dragen. Ik heb het bedrijf tot 2011 gangbaar gerund met mijn broer. Hij kwam te overlijden en op dat moment stond ik er alleen voor. Mijn broer was degene die spoot, maar zelf heb ik geen spuitlicentie. Ik besloot om het vanaf dat moment ook anders te gaan doen en ben biologisch gaan boeren."



De grond van het Zeeuwse bedrijf is ruim 21ha groot, waarvan 7 hectare pacht is. De grond is nu, na 4 jaar luzerne (bio), allemaal ingezaaid met rode klaver voor bioveevoeder. Gerard laat weten dat het prima kleigrond is met goede drains en dat er nog veel goede machines aanwezig zijn. Er is 1 loods van 700m2 welke nog in goede staat verkeert. De andere gebouwen verkeren in iets minder goede staat. De boerderijwoning is sinds het overlijden van Gerards broer in 2011 niet meer bewoond. Zelf woont Gerard sinds 1995 in een houten chalet bij de grote schuur.



Gerard is op zoek naar een idealist die zijn bedrijf wil overnemen. "Ik zou het leuk vinden als het met iemand zou klikken en ik diegene geruime tijd zou kunnen inwerken", sluit Gerard af.


Voor meer informatie:

Gerard van der Weele
Hogeweg 8
Scharendijke
06 21573511
germar@kpnmail.nl