DOEN Participaties wordt nieuwe investeerder van Seepje

Met het omzetten van een converteerbare lening in aandelen stapt DOEN Participaties als eerste institutionele investeerder aan boord van zeepproducent Seepje. Het Nederlandse bedrijf startte in 2014 om een letterlijk en figuurlijk schoon wasmiddelalternatief te bieden. De producten hebben als hoofdingrediënt de schillen van de Sapindus Mukorossi (zeepnotenboom) uit de Himalaya. Het eerste product dat Seepje op de markt bracht, waren de wasschillen. De schillen kunnen in een waszakje in elke wasmachine en produceren zeep zodra de schillen in contact komen met water. Schone was, fairtrade en biologisch afbreekbaar: de schillen kunnen na gebruik gewoon op de composthoop. Dankzij de lening van DOEN kon Seepje al haar productlijn uitbreiden. Nu de lening is omgezet in aandelen, kan Seepje haar expansie naar het buitenland verder gestalte geven. DOEN Participaties stapt in bedrijven of fondsen die zich richten op sociale en/of duurzame impact. Seepje is de 31e organisatie waar DOEN Participaties in deelneemt. Maatschappelijke impact centraal 
Daan Laméris, investeringsmanager van DOEN Participaties, zegt bijzonder trots te zijn op deze nieuwste investering: "Seepje heeft alles in zich om een succes te worden. De aansprekende producten dagen traditionele zeepfabrikanten uit om ook na te denken over hún impact op het milieu en de arbeidsomstandigheden in de productieketen.” 

DOEN Participaties maakte eerder dit jaar al hun deelname in Nederlandse innovatieve start-ups Triple Solar, Aectual en Sundata bekend. “Doordat wij met onze participaties risicodragend durven in te stappen, trekt dat weer andere financiers over de streep. Potentiële impact staat centraal in al onze investeringen met daarbij het vermogen tot opschalen en het vermogen tot het inspireren van anderen. Seepje voldoet aan al deze criteria.” Jasper Gabriëlse van Seepje is ambitieus: “Door onze groei in Nederland en België worden we dit jaar bijna drie keer zo groot! Ondertussen zijn we in gesprek met een van de grootste biologische supermarktketens in Duitsland. Die samenwerking verschaft ons toegang tot die veel grotere markt voor duurzame en sociale was- en reinigingsproducten en biedt enorm veel perspectief. Ook aan de leverancierskant zitten we niet stil. Met een auditteam gaan we later dit jaar naar Nepal en India om daar met de boeren te overleggen hoe we met hen kunnen werken aan meer sociale impact. Stap voor stap werken we aan het verbeteren van de gehele keten.” 

Voor meer informatie:
Japser Gabriëls
Seepje
Mercuriusweg 62
Den Haag
085-0605000
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.