"Impuls gekregen om stap verder te gaan in duurzaamheid"

Het enorme succes bij de uitgifte van droogtecertificaten geeft Bioakker, het biologische tuinbouwbedrijf van Jan van Arragon in Zutphen, de impuls om nog een stap verder te gaan in duurzaamheid. De afgelopen hitteperiode heeft wel laten zien dat de potentie van zonne-energie enorm is. Ook heeft het laten zien dat er onder akkers veel water zit, dat met veel geweld en fossiele brandstof omhoog gehaald kan worden, laat Jan weten.

Het project 'zonnewater', duurzaam alternatief in droge tijden

Maar dit moet en kan anders en daarom begint Bioakker met het duurzame project 'Zonnewater'. Het principe is als volgt: met behulp van zonne-energie wordt in de toekomst water omhoog gehaald uit de bodem en via druppelslangen over de akker verspreid. Het zou een mooi voorbeeld kunnen zijn om droogteperioden effectief en duurzaam te overbruggen. Je kunt duizenden euro’s aan fossiele brandstof uitgeven -of er zonnepanelen voor kopen. Het voornemen is om deze zonnewater-installatie te realiseren op twee akkers van Bioakker: de Oogsttuin aan de Weg naar Vierakker en de akker in Almen. Om dit plan te laten slagen, is een paar duizend euro nodig.Benefietdiner bij restaurant Sesam

Restaurant Sesam in Zutphen organiseert voor dit project een benefietdiner. Daar zal Jan het plan ontvouwen en in detail uitleggen. Iedereen is welkom op zondag 26 augustus vanaf 13 uur aan de Oudewand 1.

Ideeën en activiteiten

Wat is er nog meer nodig om dit project te laten slagen? In de komende weken zullen meerdere activiteiten over dit onderwerp plaatsvinden. Zutphen kent vele bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij zouden sponsor kunnen worden. Misschien weet iemand of er ergens nog een subsidiepotje staat? Natuurlijk zijn ook donaties mogelijk. Misschien kan er een activiteit ten bate van dit project georganiseerd worden, zoals het benefietdiner van het restaurant Sesam.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en deel te nemen.

Voor meer informatie:
Jan van Arragon
06-26937991

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven