Voor biologische varkenshouder Bas Anthonissen geldt sinds 1 januari, net als voor zijn negentig collega's, de EKO-code. De EKO-code maakt de duurzaamheid van de deelnemers en hun verduurzaming zichtbaar. 'Duurzaam produceren zit in de genen van de biologische sector en dat maken we nu meetbaar', aldus Bas. 'Wat we al jaren doen, maken we inzichtelijk. En het biedt ons de mogelijkheid om ons te onderscheiden', zegt de Brabantse varkenshouder.
De nieuwe EKO-code heeft verschillende voordelen. 'Het mooie van de EKO-code is dat je de duurzaamheid van bedrijven inzichtelijk kunt maken', vindt de varkenshouder. Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd elk jaar stappen te zetten om verder te verduurzamen. 'Het jaagt de professionaliteit binnen De Groene Weg aan.' Bas zet zijn varkens af via biologische slagerij de Groene Weg en verkoopt zijn vlees aan huis.
Klik hier voor het volledige artikel.
Bron: Nieuwe Oogst