Duitsland: goed seizoen voor biologische peren

In lijn met de vroege appeloogst zijn ook de perenkwekers in de belangrijkste regio's van Duitsland al begonnen. Onder meer in Brandenburg, Nedersaksen en verschillende gebieden in Zuid-Duitsland zijn de eerste peren van het seizoen al geoogst en op de markt gebracht. Hoewel de hitte zeker effect heeft gehad, zijn de eerste partijen van het Concorde-ras zeer goed ontvangen. Na een pauze van drie jaar zijn biologische producten uit de regio weer beschikbaar op groothandelsniveau.

Hoog suikergehalte

De peren uit de lokale boomgaarden van het Duitse Appenweier Frische GmbH, gevestigd in Göttingen, zijn nu drie weken verkrijgbaar. In de tussentijd zijn er ook drie andere biologische rassen geoogst: de Conference, Clara Fries en de Clapp, die zeer geliefd is in Noord-Duitsland. "We halen onze Concorde-peren voornamelijk bij een Demeter-gecertificeerde teler uit Ortenaukreis, bij de Franse grens", zegt Felicitas Mesecke, directeur Appenweier. Hoewel ook in Duitsland sparke was van grote droogte, is de kwaliteit van de eerste peren erg goed. Ze hebben een zeer hoog suikergehalte en een normale grootte. Vooral de Concorde-peer is van uitstekende kwaliteit met zijn delicate glazuur en marsepeinachtig aroma.Goed seizoen

Vanwege het weer konden in de afgelopen drie jaar slechts beperkte hoeveelheden worden geoogst en verkocht aan groothandelaren in het gebied. Dit jaar zijn de signalen echter veelbelovend en wordt een goed rendement voorspeld. "We verwachten een goede oogst. Aan het einde van de maand zullen we waarschijnlijk de Concorde-peren kunnen aanbieden. Direct daarna kunnen we rekenen op een goede hoeveelheid van het Harrow-ras, ook uit Baden", zegt Mesecke.


Biologische groothandel

Appenweier Frische GmbH is een groothandelsbedrijf dat zich al meer dan 8 jaar bezighoudt met biologisch voedsel en de kwalitatief hoogwaardige groenten en fruit zijn afkomstig van lokale en buitenlandse telers. Naast het leveren van de goederen op dagelijkse basis, zorgt het team voor de actieve gezamenlijke ontwikkeling van producten, de selectie van de telers, de selectie van rassen en de verpakking.

Voor meer informatie:

M & L Appenweier Frische
August-Spindler-Str. 1
37079 Göttingen, Duitsland
Tel.: +49 0551 307071 0
Fax: +49 0551 307071 29

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven