Meerprijs weerhoudt Hains Koopman nog van bio-werkwijze

"Een boer is naast boer ook boekhouder"

Vorige week donderdag vond de FF Boerenlunch bij de familie Eppinga in Nijemirdum plaats. Teler Hains Koopman vertelt er hoe het boerenleven er in de praktijk aan toegaat en hij geeft ook zijn visie op de biologische landbouw. 

Hij stelt dat conventionele boeren ook stappen in de richting van biologisch maken. "Boeren zijn namelijk heel innovatief en leergierig. Maar de stimulans daarvoor ontbreekt." Koopman heeft dit jaar bijvoorbeeld met Aware afgesproken dat zijn melk via een aparte melkstroom die tussen weidemelk en biologische melk wordt afgezet. Genetisch gemodificeerd is daarbij uit den boze en de koeien lopen daarbij veel buiten. "Ik denk dat het goed is dat we meer die richting uit gaan. En de focus van mensen gaat toch steeds meer naar gezond eten. Daar werken we graag aan mee en het is tevens een kans voor telers. Overigens zouden wij ook wel biologisch gaan boeren, maar de meerprijs die dat met zich meebrengt, komt op dit moment voor ons nog niet uit. En daar moeten we ook rekening mee houden: een boer is naast boer ook boekhouder."

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron: Balkster Courant 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.