AGF-laser kan tot 6000 komkommers per uur graveren

Onder het motto 'De natuur heeft de beste ingevingen – en we zouden het potentieel hiervan moeten gebruiken' presenteert het Duitse Eco Mark het zogenaamde Natural Branding. Deze moderne productmerken maakt het de groenten- en fruitbranche mogelijk om verse producten te markeren zonder de inzet van chemische toevoegingen, plastic verpakkingen of etiketten. Daarmee wordt de klanten een ecologisch en commercieel alternatief geboden om groenten en fruit individueel te kenmerken.Tot wel 6.000 komkommers per uur

Hoe Natural Branding in de praktijk werkt kunnen klanten momenteel in de grote Duitse en enkele Nederlandse supermarkten ervaren. Daar worden namelijk al biologische komkommers, gember, mango, kokosnoten, meloenen, pompoenen, avocado's en citroenen zonder etiket of speciale verpakking aangeboden, maar ze zijn wel direct te onderscheiden van conventioneel geteelde producten.


Carsten Dillenberger toont de NB3002-machine tijdens de Fruit Logistica van dit jaar

Het Natural Branding wordt mogelijk gemaakt door de machine NB3002, die tussen de 4.000 en 6.000 komkommers per uur per laser kenmerkt. Daarbij worden er pigmenten van de bovenste laag van de schil verwijderd waardoor er een logo of tekst op de schil zichtbaar wordt - en dat zonder het product te beschadigen. Het machinetype NB3002 heeft een ingebouwde transportband. Dit maakt 'On the Fly' kenmerken mogelijk. Dat wil zeggen dat de machine de producten doorlopend kenmerkt zonder te stoppen. De software berekent automatisch de optimale bandsnelheid. Daardoor wordt de machinecapaciteit optimaal gebruikt.Verlaging van de etiketkosten

Met Natural Branding kunnen de etiketkosten met circa 50 procent verlaagd worden. Kostbare verpakkingen worden overbodig, zodat hierbij het besparingspotentieel het grootste is. Met iedere bespaarde ton plastic vermijdt men bovendien een enorm aardolieverbruik. Tegelijkertijd daalt de CO2-uitstoot aanzienlijk. Het Natural Branding kan zo geoptimaliseerd worden dat ieder moment de maximale machinecapaciteit gebruikt kan worden.

Voor meer informatie:

EcoMark GmbH
GF: Richard Neuhoff
Gumbinnenstraße 4, 56566 Neuwied
Tel: +49 (0)2631 8244 100
Fax: +49 (0)2631 8244 29

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.