Droogte-certificaten moeten opbrengstderving Bioakker ondervangen

Op dit moment wordt het voortbestaan van veel agrarische bedrijven in gevaar gebracht door de extreme droogte. Elke boer zal een modus moeten vinden om dit te overleven. Bioakker komt met een eigen actie om de geweldige opbrengstderving te ondervangen, tot tevredenheid van zowel teler als klant: betaal je voedsel alvast vooruit door de aankoop van een droogtecertificaat en werk mee aan een duurzame voedselproductie. Met andere woorden: reserveer nu je voedsel voor straks.

De Bioakker als woestijn, waarin net de druppelslangen gelegd zijn.

Tegenprestatie voor certificaatbezitters: excursie en uitleg op de akker van Bioakker. Welke oplossingen heeft Bioakker bedacht om zulke catastrofen het hoofd te bieden? Je krijgt interessante informatie, 'in' én 'out of the box'! Bereid je voor op de toekomst door nu te handelen. Hoe gaat Bioakker te werk met een efficiënte en vooral duurzame oplossing? Aanmelden voor de excursie kan door een certificaat te kopen.

Informatie over het certificaat

Vanaf deze week start Bioakker met de uitgifte op de markt in Zutphen (op donderdag en op zaterdag). Je kunt ook een aanvraag indienen via Jan@bioakker.nl.

Doel: met de certificaatbedragen kan Bioakker de financiële strop van de huidige extreme droogte overbruggen. De bezitter van een certificaat raakt betrokken en wordt in de praktijk voorgelicht tijdens excursies over hoe Bioakker met deze natuurlijke tegenslag omgaat.

De Bioakker met ernstige droogte problemen. Onregelmatige groei en doorschieters ondanks water geven.

Uitleg: je kunt op de markt in Zutphen bij de kraam van Bioakker een certificaat van 50 euro kopen. In 2019 kan je vervolgens vanaf 1 mei groente bij Bioakker betalen met het tegoed dat op het certificaat (nog) staat. Het aankoopbedrag wordt telkens van het certificaatbedrag afgetrokken. Eind 2019 lopen de certificaten af.

Ervaring van Bioakker met crowdfunding

In 2009 bestelde Bioakker 6 grote zonnepanelen. Crowdfunding via burgers was nauwelijks nog bekend. In drie marktdagen tijd werd voldoende geld opgehaald om de rekening van de zonnepanelen te kunnen voldoen. Het was een duurzaamheids/bewustzijns actie van Bioakker. Eind 2009 waren alle certificaten weer ingewisseld voor verse biologische groenten en de zonnepanelen produceren tot op heden hun stroom.


De Bioakker met mislukte teelt van sla door extreem hoge temperaturen.

"Vijf jaar geleden startten we het 'Project kersenbomenlaantje naast de Oogsttuin van Bioakker', als prachtige verbinding met de Zuidwijken over de Laak. Deze bomen zijn geheel via de markt gefinancierd door Zutphennaren. Per boom werd 25 euro door klanten gedoneerd en een maand later werden er 26 kersenbomen door de schooljeugd aangeplant. Iedereen heeft inmiddels er van genoten en de bomen zullen nog vele honderden kersen produceren, beschikbaar voor iedereen", vertelt Jan van Arragon. (Locatie: Weg naar Vierakker)

Voor meer informatie: jan@bioakker.nl en www.bioakker.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.