Betalen met een biologisch afbreekbare betaalpas

Triodos Bank Nederland gaat haar klanten een biologisch afbreekbare betaalpas verstrekken. De pas bestaat uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel en suikerriet.

Dit zorgt ervoor dat als de pas in een composterende omgeving terecht komt, deze volledig biologisch wordt afgebroken. Daarmee is het materiaal een duurzaam alternatief voor de huidige generatie betaalpassen. Alleen de chip is niet biologisch afbreekbaar.


Veilig en betrouwbaar

De biologisch afbreekbare betaalpas is net zo robuust als andere betaalpassen en voldoet aan alle geldende eisen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

"Onze wereldpas is daarmee de meest duurzame betaalpas die in de Nederlandse markt aanwezig is", zegt Daniël Köhler, hoofd operations & productmanagement bij Triodos Bank Nederland. "Wij zijn een beweging van consumenten en ondernemers die samen bijdragen aan positieve verandering. Ook kleine dingen, zoals de groene betaalpas, dragen hieraan bij."

Per oktober 2018

Triodos Bank verwacht de duurzame betaalpas per oktober 2018 aan haar klanten te gaan verstrekken. Bestaande betaalpassen blijven gewoon geldig tot de einddatum die op de pas staat vermeld en worden volgens natuurlijk verloop vervangen.

Voor meer informatie: www.triodos.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven