Prins Charles vraagt tuinders op te passen voor buitenlandse ziekten en plagen

Prins Charles heeft in het BBC-programma Gardener's World gezegd dat door klimaatsverandering plagen 'floreren' als nooit tevoren. Op de vraag welk advies hij aan medetuinders zou geven zei hij: "Praat met de kwekerijen over waar de planten vandaan komen, of ze goed onderzocht zijn en in quarantaine hebben gezetten en of ze wellicht een bio-veiligheidsbeleid hebben".

Hij voegde toe dat we dit erg serieus moeten nemen: "Door de klimaatsverandering en de opwarming van de aarde kunnen steeds meer van deze plagen en ziekten hier goed vertoeven, terwijl ze dit voorheen niet konden." 

In het programma besprak de 69-jarige prins zijn liefde voor tuinen met presentator Adam Frost bij Highgrove, het familiehuis van de prins en zijn vrouw Camilla in Gloucestershire.

Als grote voorstander van de biologische landbouw praat Charles over zijn eigen ervaring met iepenziekte en essenvlieskelkje op het Duchy of Cornwall landgoed, dat hij beheert. Dit landgoed bestaat uit 130.000 hectare land dat verspreid is over 23 graafschappen.

De prins is al bijna 40 jaar bezig om Highgrove een van de meeste innovatieve tuinen in het VK te maken. In een interview met Gardeners' Question Time in 2016 liet Charles weten dat zijn liefde voor tuinieren uit zijn jeugd voortgekomen is toen hij veel buiten speelde met zijn zus Prinses Anne en vaak tijd doorbracht met zijn moeder, Koningin Elizabeth, op het Royal Lodge landgoed in Windsor. Hij vertelde ook dat hij deze liefde voor tuinieren nu over probeert te brengen op zijn kleinzoon, prins George. "We hebben samen al enkele bomen geplant," vertelde hij.

Bron: Express (Camilla Tominey)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven