VS: Bio-microgroenten geteeld met aardwarmte

In Oregon wordt veel vooruitgang geboekt met de teelt van microgroenten in kassen. De kas van Fresh Green Organic Garden onderscheidt zich echter van andere omdat hij verwarmd wordt door middel van aardwarmte. Hierdoor is er minder CO2-uitstoot en zijn de energiekosten lager. De kas, met een oppervlakte van een kleine 6000 m2, bevindt zich in Klamath Falls. 

"We telen onze microgroenten jaarrond in geothermische kassen", vertelt Rick Walsh van Fresh Green Organic Garden. "We hebben geen last van weersinvloeden en kunnen dus het hele jaar door een consistente aanvoer garanderen. Het enige verschil is dat er in de wintermaanden minder daglicht is, wat de groei van de groenten vertraagt. Desondanks slagen we er in om ongeacht het seizoen ongeveer dezelfde volumes te verladen."De juiste mix

Fresh Green Organic Garden teelt diverse microgroenten. Met het merendeel hiervan worden speciale mixen samengesteld, die de basis van het productaanbod van het bedrijf vormen. "We verkopen onze microgroenten voornamelijk in mixverpakkingen," vervolgt Walsh. "We verkopen sommige producten ook individueel, zoals rucola, maar de samengestelde mixen zijn verreweg het populairst, zoals de Rainbow Mix, Italian, Spicy, Asian en Veggie. Iedere mix is voorzien van een recept."

Walsh legt uit dat de Rainbow Mix het populairst is omdat deze van alles wat bevat. "De Rainbow Mix is onze bestseller", merkt Walsh op. "Het bevat komatsuma, broccoli, koolrabi, rode kool, spinazie, paksoi, mizuna, tatsoi, snijbiet, bull's blood sla, amarant, tuinkers en rucola. De komatsuma heeft een mosterdachtige smaak, terwijl amarant voor kleur zorgt. De micro-broccoli bevat 50 keer meer antioxidanten dan normale broccoli en onze Asian mix spreekt mensen die van pittige smaken houden juist weer aan."Stabiele markt

De vraag naar microgroenten is uitstekend. Ze worden gebruikt als toevoeging aan salades of als garnituur in restaurants. De foodservicesector is een goede markt voor telers van microgroenten en het bedrijf biedt verpakkingsformaten aan die specifiek afgestemd zijn op deze klanten.

"We bedienen Denver en de regio Noordwest en merken dat de vraag stabiel is", vervolgt Walsh. "Onze producten worden verpakt in retailverpakkingen van 21,3, 28,8 en 113,4 gram en we hebben verpakkingen van 226,8 en 453,6 gram voor de foodservice branche. Microgroenten zijn kwetsbaar en moeten gekoeld bewaard worden om hun optimale versheid te behouden."

"De aanvoer blijft jaarrond stabiel en de producten worden niet specifiek rondom feestdagen gepromoot. Hoewel we de mogelijkheid hebben om uit te breiden, zijn we dit niet van plan omdat we tevreden zijn met de huidige gang van zaken."

Voor meer informatie:

Rick Walsh 
Fresh Green Organic Garden
+1 (541) 880-8215

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.