Start-up teelt in aquaponic-systeem

Duurzame microgroenten in het hart van Zürich

In het hart van Zürich is sinds kort het start-upbedrijf Umami te vinden. Het bio-teeltbedrijf wordt door drie jonge ondernemers gerund en heeft zich volledig gespecialiseerd op de teelt van microgreens in een duurzaam aquaponic-systeem. De daar geteelde producten worden reeds via de lokale groothandel aan de lokale gastronomie aangeboden.

Duurzaamheid en hergebruik
Vissen, garnalen, paddenstoelen en groenten gedijen sinds kort samen in een wateroase waar men deze nooit zou verwachten: in het hart van de stad Zürich. Onder het motto 'niets functioneert efficiënter dan de natuur' laten de drie zelfstandige telers Manuel, Denis en Robin de natuur het hele werk doen. Zo optimaliseren ze de inzet van bronnen en energie. 


Een overzicht van de kringloop

De producten van het bedrijf worden zonder de inzet van schadelijke stoffen en 100% milieuvriendelijk gecultiveerd. Tijdens de teelt worden er uitsluitend natuurlijke en duurzame grondstoffen gebruikt en hergebruikt. De verpakkingen waarin de microgreens worden geleverd zijn bovendien composteerbaar. Er wordt vegetarisch bio-visvoer gebruikt en dit wordt aangevuld met insecten en wormen uit eigen teelt.


Rariteit op de markt
De microgreens uit het ecosysteem in Zürich zijn jonge planten uit groenten- en kruidenzaden en horen volgens topgastronomen van over de hele wereld tot de meest aromatische kruiden die er zijn. Ze maken hoogstaande culinaire experimenten mogelijk en zijn een rariteit op de markt. Niet voor niets is er nu al enorme interesse naar onder Zwitserse topkoks.

Verdere informatie:
UMAMI AG
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
+41 (0)79 575 87 13

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven