"Het gehele assortiment van de natuurvoedingswinkel komt aan bod"

Dit najaar weer basiscursus productkennis en klantgerichtheid

Dit najaar start de cursus productkennis en klantgerichtheid bij Natudis. Deze cursus is met name geschikt voor nieuwere medewerkers in de natuurvoedingsbranche. Vragen van klanten vormen de rode draad in de cursus.

"Wij hebben in het voorjaar deze cursus voor het eerst gegeven en dat was een groot succes", zegt Anita Groenendijk, Formule Adviseur Natudis. "De uitwisseling tussen de cursisten die uit hele verschillende natuurvoedingswinkels komen is heel waardevol. Er is veel herkenning en tegelijkertijd verruimt het de blik en ontstaan er nieuwe ideeën. Eén van de cursisten gaf aan dat de combinatie van inhoud, interactie en het zelf veel doen de cursus bijzonder leerzaam maakt. Dat is een mooi compliment."


Interactieve lessen

Het doel van deze zesdaagse cursus is het vergoten van de productkennis en de opgedane kennis te vertalen naar een advies op maat voor de klanten de winkel. Het opdoen van inhoudelijke kennis, de uitwisseling van ervaringen en het leren door middel van interactie staat centraal. Christianne de Kort, medewerker kwaliteit en voorlichting bij Natudis: "Het leuke is dat we in de cursus het gehele assortiment van de natuurvoedingswinkel aan bod laten komen. Van rauwmelkse kefir tot sojadrank en van vers brood tot glutenvrije producten."

Naast het theoretische deel is er tijd ingeruimd voor het werken aan vaardigheden om klantgericht te kunnen kijken en werken. Proeverijen zijn een standaard onderdeel in de cursus.
 

De docenten

Christianne de Kort heeft de opleiding Voeding en Diëtetiek en een masteropleiding voeding en gezondheid aan de Universiteit van Wageningen gevolgd. Sinds 2015 is ze werkzaam bij Natudis op de afdeling kwaliteit en controleert onze eigen merk etiketten op regelgeving en of ze voldoen aan voedingskundige verwachtingen. Daarnaast maakt ze afspraken met leveranciers over de kwaliteit van de eigen merkproducten, zoals voedselveiligheid, receptuur en allergenen.
Anita Groenendijk is Formule Adviseur bij Natudis en begeleidt zelfstandig ondernemers binnen de Natuurwinkelformule. Daarnaast verzorgt zij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring bij Odin als winkelmanager en opleidingsmanager.

De cursus wordt gegeven in Harderwijk. Voor meer informatie over data en kosten kun je een mail sturen naar voorlichting@natudis.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven