Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Kamer wil garantie dat NVWA bijzondere kostenoverschrijdingen niet doorrekent in tarieven

De Tweede Kamer heeft op donderdag 5 juli een motie van de VVD en het CDA aangenomen waarin de regering wordt gevraagd bij de vaststelling van de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een toets te laten uitvoeren door de Audit Dienst Rijk. Daarbij moet inzichtelijk worden gemaakt wordt dat de kostenoverschrijdingen bij de NVWA als gevolg van ICT-projecten en fusies van laboratoria niet in tarieven voor het bedrijfsleven doorberekend worden.

Helma Lodders van de VVD en Jaco Geurts van het CDA stellen vast dat de NVWA te kampen heeft met diverse kostenoverschrijdingen. Voor ICT-projecten gaat het om 59 miljoen euro en daarnaast zijn er organisatorische risico's en structurele effecten van de fusie van 2 laboratoria. Momenteel is volgens de indieners van de motie de vaststelling van de tarieven door de NVWA niet erg transparant en is het onduidelijk hoe geborgd wordt dat kostenoverschrijdingen niet aan het bedrijfsleven worden doorberekend.

Publicatiedatum: