noemt biologische teelt op water als reden

Nature's Path stapt uit Organic Trade Association

Nature's Path Foods, een groot Noord-Amerikaans biologisch ontbijtproductenbedrijf, heeft aangekondigd dat ze uit de Organic Trade Association (OTA) stapt. De reden die het bedrijf hiervoor noemt is dat ze bezorgd zijn dat de OTA steeds verder van de kernprincipes van de biologische voedselsector af gaat staan door niet-biologische principes door te willen drukken. Recente acties van de OTA die de beslissing van Nature's Path hebben bevestigd, zijn onder andere het onjuist vertegenwoordigen van biologische voedingsbedrijven, en het toestaan van de teelt op water onder een biologische certificering, terwijl hierbij geen biologische landbouw of grond aanwezig is. 

"Dat we uit de OTA stappen is een protest en zo hopen we de aandacht te vestigen op de belangrijke rol die de biologische sector speelt voor de gezondheid van consumenten en van onze planeet," zegt de oprichter en directeur van Nature's Path, Arran Stephens. "Wij zijn ervan overtuigd dat grote voedselbedrijven, die ook kleine biologische merken bezitten, de OTA gebruiken om het beleid te beïnvloeden, om zo de belangen van hun grote, niet-biologische bedrijven te beschermen."
"Wij geloven dat biologische producten de gezondheid van mensen en de planeet kan beschermen en verbeteren. Dankzij biologisch kan er een betere wereld gecreëerd worden, die vrij is van niet-natuurlijke residuen, schadelijke omgevingen voor telers en die niet gericht is op de behoeften van grote bedrijven ten koste van echte mensen," voegt Stephens toe. "We zijn bang dat de nieuwe motie tegen onze fundamentele mensenrechten van voedseltransparantie zullen werken. Deze rechten bestaan in 64 andere landen ter wereld met duidelijke GGO labels." 

Voor meer informatie:
www.naturespath.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven