Motie aangenomen: 10 procent fosfaatrechten verhuren zonder afroming

Minister Schouten onderzoekt verhuur fosfaatrechten zonder afroming. Een melkveehouder moet 10 procent van zijn fosfaatrechten kunnen huren of verhuren zonder afroming. Die mogelijkheid gaat minister Carola Schouten (LNV) onderzoeken. Schouten doet dit nadat een motie van Jacco Geurts (CDA) en mede ondertekend door VVD-Kamerlid Helma Lodders is aangenomen. Volgens Geurts is het voor melkveehouders lastig om exact in te schatten hoeveel fosfaatrechten ze nodig hebben.

Daarom is het wenselijk om dit eerste kalenderjaar een flexibele overdracht van een kleine hoeveelheid fosfaatrechten toe te kunnen passen. Het is goed om een deel van de fosfaatrechten te kunnen huren of verhuren, vindt het CDA-Kamerlid. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het hiermee eens. Schouten zei eerder hier geen voorstander van te zijn. "Dit heeft effect op de hoeveelheid fosfaatrechten in de fosfaatbank."

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.