Plus neemt deel assortiment over

't Verswarenhuys sluit vestiging in Schijndel na drie jaar

't Verswarenhuys in Schijndel sluit na komende zaterdag 7 juli de deuren. De winkel met versproducten ging in april 2015 open. De winkel brengt in deze omvang onvoldoende op, zo meldt Ruud van Oers van 't Verswarenhuys. Daarmee blijft nu alleen nog de winkel in vershal ’t Strijp in Eindhoven over. "Daar komt het winkelconcept wel goed tot zijn recht", aldus Van Oers.

’t Verswarenhuys opende eind 2011 in Beek en Donk de eerste winkel, waar op ruim 500 vierkante meter uitsluitend versproducten zoals brood, vlees, groenten, fruit, vleeswaren, kaas en noten en chocolade, werden verkocht. A-merken ontbraken en het assortiment droge kruidenierswaren was uitsluitend biologisch. Voormalig Superunie-directeur Frans Fredrix, die als adviseur bij het project is betrokken, beschreef de formule enkele jaren geleden als een concept om het ‘gat op te vullen tussen supermarkt en speciaalzaak.’

De formule was het initiatief van de broers Van Laarschot. Hun winkel in Beek en Donk opereert inmiddels weer onder eigen naam. Enkele jaren geleden deden zij de formule over aan Ruud van Oers, die het concept alsnog wilde uitrollen. Van Oers heeft met eigenaar Wim Eijkemans van supermarkt Plus afgesproken dat zijn supermarkt in Schijndel volgende week begint met de verkoop van 'brood zoals vroeger', een product van 't Verswarenhuys. Ook neemt Plus Eijkemans de verse loempia's op in zijn assortiment. Plus neemt tevens enkele personeelsleden van 't Verswarenhuys over. Anderen verhuizen mee naar de winkel in Eindhoven.

Bron: FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.