Georganiseerd door Stichting Demeter, BD-Vereniging en Landbouwsectie Avin

Herfst-congres 'Biodynamisch vanuit biografisch perspectief': 17 oktober

Op woensdag 17 oktober is Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd de locatie van het herfst-congres van Stichting Demeter, BD-Vereniging en Landbouwsectie Avin (9:30–15:30 uur). Dit keer is het onderwerp 'Biodynamisch vanuit biografisch perspectief'.

De keuzes die we als mens maken, zijn verbonden met onze persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden die de plek waarop gewoond en gewerkt wordt, te bieden heeft. Bedrijfsindividualiteit heeft voor biodynamische landbouw grote waarde.

Deze congresdag komen mensen aan het woord die hun interessante ontwikkelingsweg op zoek naar betekenis en verduurzaming duiden en vertellen over wat hen drijft om zich te willen verbinden met biologisch dynamische landbouw. In de workshops in de middag kunnen deelnemers onderzoeken waarin zij zich verder in willen ontplooien.

Voor iedereen die werkzaam, betrokken, of geïnteresseerd is in de biodynamische landbouw en voedselketen.

  • Frans, baron van Verschuer, landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met inleiding over geschiedenis en toekomst van dit eeuwenoude landgoed (ruim 1000 hectare) en zijn persoonlijke oriëntatie op biodynamische landbouw.
  • Kunstenares Claudy Jongstra over haar verhuizing van Amsterdam naar het Friese platteland om daar vanuit haar 'farm of the world' concept een BD heemtuin te starten met verfplanten en haar verbinding met BD boeren voor haar monumentale kunstwerken met helende kwaliteiten, die in toonaangevende musea en openbare gebouwen in de wereld maar ook in onder andere Nederlandse ziekenhuizen te vinden zijn.
  • Jan Groen, voorzitter BioNederland en CEO Green Organics Groep, over zijn passie en verbondenheid met BD en de marktkansen voor meer ruimte voor Demeter in de schappen.

Claudy Jongstra is een inmiddels wereldberoemde kunstenares en keynote spreker op congres over haar 'farm of the world' concept. Foto: Annelijn Steenbruggen.

Workshops
  • Wereldcafé 'Marktkansen voor Demeter' met marktpartijen voor de diverse productgroepen
  • Rondleiding: de zuivelverwerking, de winkel en het restaurant van het landgoed
  • Rondleiding: de akkerbouw, veehouderij en de fruitteelt van het landgoed
  • Werken met natuurlijke materialen met Claudy Jongstra

Dagvoorzitter: Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter.

Tijdens de dag worden ook de cijfers en trends uit de Demeter Monitor gepubliceerd. Deelnemers krijgen een gratis rapport mee.

Kosten: 75 euro inclusief BTW, drankjes en lunch, licentiehouders Demeter en leden van de BD-Vereniging en de Antroposofische Vereniging krijgen 30 euro korting.

Klik hier voor het volledige programma en aanmelden.

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.