Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Derde plaats voor Vlaamse bio-kaas in Farm Cheese Awards
Kaasmakerij Karditsel heeft brons gehaald in de Farm Cheese Awards, een internationale kaaswedstrijd voor rauwmelkse kazen. De Farm Cheese Awards vinden plaats in Lyon. Alleen rauwmelkse kazen die zonder GGO tot stand komen mogen deelnemen in een van de zeven categorieën.
De bronzen medaille werd door Karditsel binnengehaald in de categorie 'Fromages à Pâte Molle et Croûte Lavée (zachte kazen met gewassen korst)'.
Eigenaren: Magda Bauweleers en Giedo De Snijder.
Kaasmaker Giedo De Snijder gebruikt voor deze kaas een plantaardig stremsel op basis van de kardoenplant. Deze techniek wordt door Portugese herders al eeuwenlang gebruikt om kaas te maken.