Derde plaats voor Vlaamse bio-kaas in Farm Cheese Awards

Kaasmakerij Karditsel heeft brons gehaald in de Farm Cheese Awards, een internationale kaaswedstrijd voor rauwmelkse kazen. De Farm Cheese Awards vinden plaats in Lyon. Alleen rauwmelkse kazen die zonder GGO tot stand komen mogen deelnemen in een van de zeven categorieën.

De bronzen medaille werd door Karditsel binnengehaald in de categorie 'Fromages à Pâte Molle et Croûte Lavée (zachte kazen met gewassen korst)'.


Eigenaren: Magda Bauweleers en Giedo De Snijder.

Kaasmaker Giedo De Snijder gebruikt voor deze kaas een plantaardig stremsel op basis van de kardoenplant. Deze techniek wordt door Portugese herders al eeuwenlang gebruikt om kaas te maken.


Voor meer informatie: www.karditsel.be

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven