Australië:

Onkruidrobot moet biologische tomatenteelt in Victoria boost geven

Kilter Rural, Australiës grootste teler van gecertificeerde biologische gewassen, gaat een baanbrekende onkruidrobot inzetten in Lake Bogo (Noordwest Victoria), die de tomatenteelt sector in de staat compleet zou kunnen veranderen. 

Het project wordt gesteund door een subsidie ter waarde van €158.448 van de overheid in Victoria. De verwachting is dat het project in Victoria veel marktmogelijkheden zal bieden voor in Australië geteelde tomaten.

De minister van Landbouw en Regionale Ontwikkeling in Victoria, Jaala Pulford, zegt dat het project Victoria op de kaart kan zetten als het centrum van biologische tomaten in Australië. 

"Dit betekent dat fabrikanten en retailers die producten willen aanbieden die biologische tomaten bevatten, toegang hebben tot een lokaal product uit Victoria - en lokale banen steunen," zegt Pulford. 

De onkruidrobot is essentieel voor het telen van biologische tomaten, aangezien onder de biologische certificering geen chemicaliën gebruikt mogen worden om het onkruid onder controle te houden. 

Kilter is de op een van grootste telers van verwerkte tomaten na Kagome Farms. 

Mark Gepp, lid van Northern Victoria, vertelt dat er op dit moment geen biologische tomaten worden verwerkt in Australië, waardoor fabrikanten en retailers geïmporteerde producten moeten gebruiken. 

"Kilter heeft een plan ontwikkeld om pionier te worden in het telen, verwerken en marketen van biologische tomaten in Australië en dat is geweldig nieuws voor Victoria," sluit Gepp af. 

Bron: Manufacturers' Monthly

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven