Extra infodagen Aeres Warmonderhof: 6 juli en 30 augustus

Veel belangstelling bij jongeren en volwassenen voor bio-dynamische landbouwopleiding

Aeres Warmonderhof, de opleiding voor biologische en biologisch-dynamische landbouw heeft te maken met veel belangstelling van jongeren en volwassenen die de opleiding willen gaan doen. Bio-boeren en bio-dynamische boeren zijn in toenemende mate allrounders met sociaal gevoel en een ondernemersgeest, die ervoor zorgen dat innovatieve afzetkanalen worden benut en landbouw weer naar de consument wordt gebracht. Maar liefst tachtig procent van de studentenpopulatie is niet afkomstig uit de landbouw. De school, waar werken en leren dagelijks wordt gecombineerd voor het beste leerresultaat, vangt de extra belangstelling op door twee last-minute infodagen in te lassen op 6 juli en op 30 augustus. Belangstellenden kunnen zich nu inschrijven.


Tijdens de infodagen kunnen de belangstellenden kennismaken met duurzame landbouw en ontdekken of het werken met planten en dieren iets voor hen is. Op Aeres Warmonderhof worden ze opgeleid tot boer van de toekomst. Biologisch-dynamisch boer om precies te zijn. Er is een opleiding voor jongeren maar er is er ook één voor volwassenen die in deeltijd willen leren voor een nieuwe carrière in de biologisch(dynamische) landbouw.


Alle opleidingsniveaus beginnen aan dit mbo

Gezien de unieke opleiding die Aeres Warmonderhof biedt, stromen er jongeren in uit het hele land en het buitenland, met vooropleidingen variërend van vmbo tot vwo. Op de school gaan praktijk en theorie echt hand in hand, want jongeren wonen, werken en leren op Aeres Warmonderhof. 's Morgens zitten ze in de les, 's middags werken ze op boerderijen vlakbij. De volwassen deeltijders komen één dag per week naar school en lopen stage op een bio(dynamische) boerderij naar keuze.

De nieuwe boer is sociaal en innovatief

Biologische en biologisch-dynamische boeren verkopen hun producten steeds vaker rechtstreeks aan hun klant en er werken vaak meerdere medewerkers op het bedrijf. Daardoor zit er een stevige sociale kant aan het bio-boerenleven. Sommige bio-boeren hebben een zelfoogsttuin of stadstuin, wat betekent dat klanten zelf hun portie komen oogsten van het land. Daarvoor is veel voorlichting en uitleg nodig. Nog zo'n nieuwe vaardigheid die van de boer van de toekomst wordt gevraagd.


Bd-landbouw: de ultieme kringloop

De vraag van de consument van tegenwoordig sluit aan bij de manier waarop bio-dynamische boeren altijd al werken: duurzaam, lokaal geproduceerd, geen uitputting van bodem, planten en dieren, een eerlijk loon voor de boer. In de bio-dynamische landbouw staat de kringloop centraal en is een gezonde bodem de basis voor gezond voedsel. Dat is toekomstdenken. De bio-dynamische landbouw is gebaseerd op de antroposofische wereldvisie van Rudolf Steiner. Studenten maken op school kennis met deze manier van kijken en kunnen ervaren of dit wat voor hen is of niet.

Veel kansen na de opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof komen terecht in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen, zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of product verwerkende bedrijven. De opleiding is ook een goede opstap voor alle soorten hbo-opleidingen.

Aanmelden infodag 6 juli of 30 augustus

Voor degenen die overwegen om nog komend jaar met de opleiding te starten, houdt Aeres Warmonderhof twee last-minute infodagen op 6 juli en 30 augustus. Aanmelden is verplicht. Dat kan via de website. Ze kunnen bovendien in deze filmpjes van studenten zelf horen hoe het wonen, werken, leren eraan toe gaat op Aeres Warmonderhof.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven