Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Terugblik op de Biologische Velddag 2018

“Voor derde jaar op rij records verbroken”

Tholen – De Broekmahoeve in Lelystad stond donderdag 21 juni in het teken van de biovelddag. Onstuimig weer met windkracht 5 maakte dat de nieuwe ideeën bij de bezoekers extra kwamen aanwaaien. Het was heel druk met zo'n 60 standhouders en ruim 800 bezoekers. "Toch ook dit jaar weer positief verrast door het bezoekersaantal, de parkeerplaats was echt overvol. We hebben voor het derde jaar op rij records verbroken", vertelt organisator Geertje Schalman.



Dit jaar was er meer ingezet op veehouderij. "We zijn hier, net als met alles van de biovelddag klein mee begonnen. Dit jaar hebben we het wat groter neergezet zodat het beter uit de verf zou komen. Dit is gelukt, er waren veel veehouders aanwezig. Tevens was het ook een soort experiment om een presentatie op het plein in het veld te houden en zo een discussie op gang te brengen. Hier was duidelijk animo voor", aldus Geertje.



Op het symposium in de ochtend waren zo'n 65 mensen. Aansluitend begon de velddag om 14:00 uur. "We hebben best wat items en programma's neer willen en kunnen zetten. Zo was er bijvoorbeeld ook veel aandacht voor de strokenteelt en voor de robots. We hebben veel leuke reacties ontvangen van de bezoekers en standhouders. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde en winderige dag", sluit Geertje af.

Voor meer informatie: www.biovelddag.nl