Eigenaar beweert dat werknemers aan het wwoofen waren

Nieuw-Zeelandse biologische teler krijgt boete van 38.000 euro

Robinwood Farms, een biologisch teeltbedrijf vlak bij Christchurch, heeft een boete gekregen van meer dan 38.000 euro voor het uitbuiten van werknemers van wie beweerd werd dat ze vrijwilligerswerk deden. Eigenaar en directeur Julia Osselton werd betrapt op het schenden van de rechten van de werknemers in een poging om haar verplichtingen te ontlopen. 

The Employment Relations Authority (ERA) kwam erachter dat Osselton opereerde onder de vlag van WWOOFing. WWoofing staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms, het wereldwijd verrichten van vrijwilligerswerk op biologische bedrijven. 

De arbeidsinspectie zegt dat andere bedrijven die gebruik maken van vrijwilligers zich goed moeten ori├źnteren, omdat werknemers recht hebben op betaling voor het werk dat ze verrichten. 

De ERA legde een boete op van 38.000 euro aan Robinwood Farms. Het bedrag zal verdeeld worden tussen de Staat en de twee werknemers die zullen getuigen voor de arbeidsinspectie. Hiermee wil men een voorbeeld stellen voor de gevolgen van dergelijk 'ontoelaatbaar gedrag'. Het was al de tweede keer dat opgetreden werd tegen een van Osseltons bedrijven voor het gebruiken maken van vrijwilligers. 

Volgens scoop.co.nz wordt gewaarschuwd voor het gebruik maken van vrijwilligers. "Bij de arbeidsinspectie gaan we ervan uit dat elke werknemer waar deze ook werkt recht heeft op tenminste het minimum loon voor elk uur dat gewerkt is."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.