Laarakker BIO op de Biologische Velddag 21 juni in Lelystad

Groentenverwerking met kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid

De vraag naar biologische producten neemt al jaren toe en de biologische sector speelt hierop in. Dit was gisteren te merken aan het groeiend aantal bezoekers op de BioVelddag maar ook groenteverwerkingsbedrijf Laarakker merkt dit in zijn dagelijkse praktijk. Na een aantal jaren actief te zijn geweest met biologische producten, werd vier jaar geleden een nieuwe bv opgericht om de biologische activiteiten een zelfstandige plaats te geven: Laarakker BIO. Op de Biologische Velddag aanstaande donderdag in Lelystad heeft Laarakker BIO een prominente plek en legt het bedrijf haar werkzaamheden uit aan de bezoekers van de velddag.
 
Ad Lievense staat sinds het opzetten van de biologische tak aan het roer van Laarakker BIO en maakte de groei van de sector van dichtbij mee: "Samen met onze contracttelers produceren we groenten op ca. 1000 ha. Daarmee zijn we een grote speler op de biologische groentemarkt, vooral op het gebied van industriegroenten. Dit brengt schaalvoordelen met zich mee. Zo voeren we zaai en oogstwerkzaamheden zoveel mogelijk zelf uit met ons eigen machinepark. Daardoor zijn we in staat snel actie te ondernemen. Daarnaast kunnen we vraag en aanbod optimaal op elkaar afstemmen en telers adviseren over marktkansen. Daarom steken we veel energie in het opbouwen van relaties met telers en afnemers."Om aan de groeiende vraag naar biologische groenten te kunnen blijven voldoen is Laarakker BIO altijd opzoek naar nieuwe telers om mee samen te werken. De BioVelddag is een uitstekende mogelijkheid om met telers in contact te komen. Ad Lievense: "Het is voor ons belangrijk om een persoonlijke band met telers op te bouwen. De setting in het veld van de BioVelddag past goed bij onze werkwijze. We kunnen rustig uitleggen wat wij doen en tegelijkertijd horen wat de behoefte van de teler is. Vraag en aanbod met elkaar verbinden, daar gaat het bij ons om."

Voor meer informatie: www.laarakker.nl - www.biovelddag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.