Chris Bruijnes nieuwe directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Chris Bruijnes start per 1 augustus aanstaande als directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Hij volgt Hester Klein Lankhorst op die sinds de oprichting in 2013 leiding heeft gegeven aan het KIDV. 

Chris Bruijnes heeft diverse directiefuncties bekleed bij adviserende organisaties in de milieu-, energie- en chemiesector. Tot op heden was hij directeur van InnovatieLink; daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Meer met Minder, Milieu Centraal en het ministerie van VROM. Ook was Bruijnes tot 1 januari 2018 lid van de Raad van Advies van het KIDV.

"Ik verheug mij op de samenwerking met het team van het KIDV, de bedrijven en de kennisinstellingen. Er zijn goede plannen gemaakt de afgelopen jaren, nu is het zaak dit om te zetten in aantoonbare resultaten. Dat gaat zeker gebeuren", aldus Bruijnes. 

Cees de Mol van Otterloo, directeur van het Afvalfonds Verpakkingen en voorzitter van de Raad van Toezicht van het KIDV: "Wij hebben in Chris Bruijnes de man gevonden om de nieuwe koers van het KIDV verder richting te geven. Met gericht advies over duurzaam verpakken kan het KIDV de verduurzaming van het verpakkingenbeleid van bedrijven een flinke impuls geven." 

Het KIDV adviseert en inspireert het verpakkend bedrijfsleven over duurzaam verpakken. In de afgelopen vijf jaar bouwde het KIDV veel kennis op, voerde onderzoeken uit en ondersteunde branches bij het opstellen van verduurzamingsplannen voor verpakken. Er is steeds meer aandacht voor verduurzaming van verpakkingen en daarmee groeit ook de behoefte van bedrijven aan maatwerk, advisering en ondersteuning. Ze willen verdere stappen zetten. Om daarbij weloverwogen keuzes te kunnen maken, is feitelijke kennis voor bedrijven onontbeerlijk, samen met kennis van andere schakels in de verpakkingsketen. 
 
Bron: Kennisinstituut Duurzaam Verpakken
Fotograaf: Guus Schoonewille

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.