'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'

Eind 2018 opent een nieuwe, duurzame concept store haar deuren in het hart van Rotterdam. Bij de Plantastic! Health Hub – zoals de zaak gaat heten – gaan ze voor smaak en beleving en gaan horeca en retail hand in hand. Maar ook voor workshops, lezingen, voedingsadvies en zelfs een duurzaam trouwfeest kan men er terecht. Het doel is om Rotterdam de groenste hotspot van Nederland maken. "Maar dan zónder de geitenwollen sok."

Na 3 jaar hun online bedrijven runnen was het tijd voor ondernemers Tom Zwarts en Cilla Zwarts- Voogd om alles te laten samensmelten tot één uniek concept. In hun nieuwe, groene stadsjungle willen zij laten zien dat lekker biologisch plantaardig eten, duurzaamheid en gezond leven niet alleen prima samengaan, maar ook de beste keuze is voor Rotterdam.

Anders dan anders

Tom en Cilla merken de laatste jaren dat er steeds meer mensen behoefte hebben aan duurzaamheid, gezondheid en lekkere, biologische en plantaardige voeding. Toch zien de twee dit nauwelijks of onvoldoende terug in de Rotterdamse horeca. Ze zijn er daarom van overtuigd dat de stad - net als andere bruisende metropolen zoals Berlijn, New York en Londen - meer dan klaar is voor een nieuwe, unieke plek. Een plek waar je niet alleen heerlijk kunt eten en drinken, maar waar ook alle informatie, inspiratie, voedingsadvies en milieuvriendelijke non-food samenkomt.Totaalconcept

"Bij het woord 'gezond' denken veel mensen aan 'saai', maar het tegendeel is waar", aldus Cilla. "Zo zetten wij onder andere lekkere, dikke wafels met cashew cream, pannenkoeken met huisgemaakte dadelstroop en stoere plantaardige burgers met 'bacon' op het menu. Daarnaast is er een winkelgedeelte waar je duurzame shirts, tassen en dierproefvrije verzorgingsproducten kunt shoppen. We vinden het belangrijk om het totaalconcept aan te bieden. Dus niet alleen horeca, maar ook retail, leuke workshops en food coaching. Inspiratie stopt namelijk niet na het eten van een goddelijke black bean burger. Dan begint het pas."

Samen voor groen

De ontwikkeling van de zaak is in volle gang. Om Plantastic! daadwerkelijk te realiseren hebben de ondernemers nog een klein zetje nodig, oftewel: wat hulp van de 'crowd'. Een deel van de financiering hebben ze zelf gespaard, maar voor het andere deel lanceerden ze online een grote crowdfund campagne. "Met bijdragen van de community – of ze nou klein of groot zijn – hopen wij het resterende bedrag op te halen zodat Plantastic! dit jaar écht open kan en we ons steentje kunnen bijdragen aan een gezonder, lekkerder en duurzamer Rotterdam", legt Tom uit.

Crowdfunding

De teller van de crowdfunding koerst af op de 80%. Tot en met 24 juli is het mogelijk om Plantastic! Health Hub te supporten met een bedrag naar keuze (via: www.crowdaboutnow.nl/plantastic). Dit kan door iets te kopen in de 'voorverkoop' zoals een koffiestrippenkaart of lunch, maar ook met een investering. Cilla: "Met een rente van 27% over 5 jaar willen we onze supporters ook graag iets teruggeven. Op deze manier is de investering niet alleen leuk voor een groenere stad, maar ook voor de investeerder zelf.”

Voor meer informatie: hallo@plantastichealthhub.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven